V.l.n.r.: Harry de Bles, Johan Bommerson en Kees Kruyer van het Stoommachinemuseum en Jan Smit (2e.v.r.), voorzitter van het Westfries Genootschap.
V.l.n.r.: Harry de Bles, Johan Bommerson en Kees Kruyer van het Stoommachinemuseum en Jan Smit (2e.v.r.), voorzitter van het Westfries Genootschap. ((Foto: Frans Leek))

Westfrieslandprijs voor Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Op de Westfriezendag, op zaterdag 7 september, is in de Zuiderkerk in Enkhuizen tijdens de jaarvergadering van het Westfries Genootschap door voorzitter Jan Smit de Westfrieslandprijs 2019 uitgereikt aan het bestuur van Stichting Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik.

De prijs is een waardering voor de cultuurhistorische, educatieve en recreatieve activiteiten van het museum. Niet alleen draagt het bij aan de vergroting van de kennis over de toepassing van stoomkracht, maar het laat ook zien dat stoombemaling vroeger van groot belang was voor de waterhuishouding in oostelijk West-Friesland. Het museum is niet alleen interessant voor de liefhebbers van techniek, maar ook voor het grote publiek.

Dat blijkt ook wel uit de grote belangstelling voor de vele activiteiten.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 1.000 euro. In zijn dankwoord gaf directeur Harry de Bles aan dat het geld vermoedelijk wordt gebruikt voor het realiseren van een nieuwe expositie onder de naam Nederland op Stoom.

Meer berichten