Veel publiek, gezelligheid en optimale paardensport tijdens de harddraverij van Medemblik op maandag 16 september.
Veel publiek, gezelligheid en optimale paardensport tijdens de harddraverij van Medemblik op maandag 16 september. (Foto: Nico Visser)

Een groot feest met spectaculaire paardensport

MEDEMBLIK - Harddraverijvereniging Prins Hendrik verzorgt maandag 16 september de 177e Harddraverij van Medemblik. De draverij is het oudste georganiseerde sportevenement van West-Friesland en het staat dan ook niet voor niets op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in Nederland.

De Harddraverij is een dag waar veel mensen maanden naar toe leven. Van heinde en verre komen ze naar de Nieuwstraat in Medemblik. Langs de prachtig versierde baan en in de vele cafés bruist het van de gezelligheid. Kinderen genieten van een geweldige kermis op het Gedempt Achterom. De paardensport staat uiteraard centraal en het programma van 'Prins Hendrik' staat ook dit jaar weer als een huis.

Ringrijderij

Nadat prachtige aanspanningen een defilé af hebben gelegd begint om 10.00 uur de traditionele Ringrijderij. Deelnemers uit heel West-Friesland rijden in prachtige authentieke koetsen over de Nieuwstraat. Speciale gast dit jaar is een bijzondere sjees met hiervoor prachtige Friesche paarden.

De Kortebaan

Het hoofdnummer van deze dag, de kortebaanwedstrijd, begint om 13.00 uur op de Nieuwstraat. Duizenden mensen zien 24 paarden aan de start verschijnen. De baan in Medemblik staat altijd garant voor spectaculaire ritten. Met maar liefst vijftig kilometer per uur razen de paarden met sulky over de hoofdstraat. Het totaal aan prijzengeld is dit keer 6.150 euro. Er staat dus iets op het spel! Spelen op de paarden kan natuurlijk ook en wel vanaf drie Totalisator-locaties langs de baan.

Drie grote videoschermen staan langs de baan, dus iedereen kan de ritten van start tot finish volgen.

Watervuurwerk

De Medemblikker Harddraverij sluit traditioneel om 20.45 uur af met een door Prins Hendrik verzorgd spectaculair watervuurwerk, te zien vanaf het havenhoofd aan de Oosterhaven.

Eenmalig evenement

De harddraverijvereniging organiseert eenmalig een evenement op zondagmiddag 15 september voor de harddraverij. Het wordt een geweldige middag met een Fries tintje. Het immens populaire Pasveerkorps uit Leeuwarden is door Prins Hendrik vastgelegd. Na het optreden van dit unieke muziekkorps verzorgt een twaalfspan met Friesche paarden uit Sibrandabuorren een spetterende show verzorgen op de Nieuwstraat.

Genieten

Zin een gezellige dag en optimale paardensport? Kom dan naar de show op zondag 15 september en de harddraverij van Medemblik op maandag 16 september. Genieten van gezelligheid, paardensport en saamhorigheid in het hartje van Medemblik.

Meer berichten