Marc Terpstra en Anna de Graaff hebben hun ondernemingen gebundeld onder één dak.
Marc Terpstra en Anna de Graaff hebben hun ondernemingen gebundeld onder één dak. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Succesvolle Anna de Graaff Makelaars viert jubileum met open huis

MEDEMBLIK - Wie kent het prachtige, zwarte pand niet langs de Almereweg in Medemblik? Een echte eye-catcher met een weelderige bloementuin; een visitekaartje voor Medemblik. Terpstra Tuinen en Anna de Graaff Makelaars, Marc en Anna, al negentien jaar man en vrouw, beiden ondernemers en zakenpartners, een perfecte combi en dat straalt het indrukwekkende gebouw uit.

Terpstra Tuinen en Anna de Graaff Makelaars onder één dak

Voordat Anna in 2009 de stap zette om zelfstandig ondernemer te worden, was ze al tien jaar beëdigd makelaar en had veel ervaring opgedaan bij andere makelaarskantoren. "Onze kinderen Tijmen en Sara waren nog klein waarbij het idee ontstond om zelfstandig taxateur te worden en vanuit huis te gaan werken. Op deze manier had ik meer tijd voor mijn gezin en paste ik mijn werkuren aan op tijden dat het schikte. Een ideale combinatie."

Netwerk

Om in een crisistijd de stap te wagen om zelfstandig verder te gaan, twijfelde Anna geen moment. "Ik had een groot netwerk opgebouwd, dus nee, het was voor mij geen sprong in het diepe. Ik richtte mij in eerste instantie voornamelijk op taxaties, maar ik kreeg al snel de vraag: Je bent toch ook makelaar? Kun je mijn huis niet verkopen."

Succesvol

Binnen enkele jaren groeide Anna haar klantenbestand enorm. "Ik had niet de intentie om zo snel te groeien, maar klanten waren zeer tevreden. Ik heb goede kennis van zaken, blijf bijscholing volgen, maar het allerbelangrijkste is persoonlijke aandacht, eerlijk advies, dat wat je belooft ook doet en afspraken nakomt. Het belang van de klant staat natuurlijk voorop. Mond-tot-mond-reclame is tenslotte de beste reclame die er is", zegt Anna.

Uit huis

Na negen jaar vanuit huis in Opperdoes te hebben gewerkt, bundelden Marc en Anna hun ondernemingen onder één dak. "De kinderen zijn ondertussen 15 en 11 jaar en op deze manier kan ik werk en privé wat meer gescheiden houden. We betrokken in januari dit jaar het pand, met daarbij veel parkeergelegenheid voor onze klanten."

Team

Inmiddels is het team van Anna de Graaff Makelaars uitgegroeid tot op volle sterkte. "Mijn collega's Janneke, Martine en Wendy zijn heel erg betrokken en zetten zich meer dan 100% in, zodat de service en kwaliteit gewaarborgd blijft."

Jubileum

Anna is al twintig jaar makelaar en taxateur, waarvan tien jaar zelfstandig. Ze is gedreven, perfectionistisch en haalt voor haar klanten alles uit de kast. "Ik vierde 10 september mijn tienjarig jubileum. Dat hebben we al klein gevierd, maar daar wil ik eigenlijk iedereen bij betrekken."

Open huis

Anna houdt zaterdag 28 september van 10.30 tot 15.00 uur haar jubileumfeest. "Dat doen we door een open huis te houden. Er zijn vast mensen die hier dagelijks langsrijden en nieuwsgierig zijn hoe het er hier van binnen uitziet. We houden het laagdrempelig, want iedereen is welkom om een kijkje te nemen in ons pand. Bakker Raat, van de Nieuwstraat in Medemblik, maakt een meterslange tompouce voor ons en die snijd ik aan voor alle belangstellenden. Stap ook even binnen, maak kennis met ons en eet een gebakje mee."

Meer informatie, zie www.annadegraaff.nl of bel 0227-200000.

Meer berichten