Het Koggeschip pakt groots uit met Kinderboekenweek

MEDEMBLIK - Leerlingen van basisschool Het Koggeschip keken woensdag 2 oktober hun ogen uit toen ze op school aankwamen. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek - die dit jaar van 2 tot en met 12 oktober plaatsvindt - stond er namelijk midden in het schoolgebouw een echte Ducati! Het thema van de feestweek is 'Reis mee' en daar wist het enthousiaste team van de school wel raad mee.

Hij is niet te missen: de glimmende motor die in de hal van Het Koggeschip pronkt. Omringd met koffers, een wereldkaart, reisboeken en een globe waant een leerling zich bijna echt op reis. De school pakt goed uit, want ook in de lessen wordt er veel aandacht besteed aan het thema van de Kinderboekenweek. Leerlingen mogen bijvoorbeeld hun eigen paspoort maken en schrijven samen met hun klasgenoten een reisgids. Natuurlijk wordt er ook volop (voor)gelezen.

Boekenmarkt voor leerlingen

Tien dagen lang worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor de leerlingen. De festiviteiten worden afgesloten met een boekenmarkt waar leerlingen de boeken die thuis in de boekenkast staan te verstoffen voor 0,50 euro mogen verkopen aan hun klasgenoten. Een traditie die schooldirecteur Beppie Keijzer graag in stand houdt: "Leerlingen van jong tot oud doen hieraan mee. Dit is altijd een groot succes. We geven graag aandacht aan de Kinderboekenweek om kinderen te laten zien hoe leuk lezen is en hen op deze manier te stimuleren meer te lezen."

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt elk jaar in oktober plaats. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd. Wie tijdens deze tien dagen een boek koopt bij de boekhandel van tenminste 10 euro krijgt bovendien het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is dit het boek Haaientanden van Anna Woltz.

Meer berichten