Lezing sterke vrouwen

Algemeen
Het Wognumse doktersechtpaar Boeckhorst. hun dochter Yvonne vertelt 25 oktober over de taak van haar moeder.
Het Wognumse doktersechtpaar Boeckhorst. hun dochter Yvonne vertelt 25 oktober over de taak van haar moeder. (Foto: aangeleverd)

WOGNUM - Oktober is uitgeroepen tot de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Zij/Hij. De Historische Stichting Cromme Leeck kiest voor verhalen over vrouwen uit haar werkgebied. Wat is hun rol in bedrijf, praktijk of kerk? Is het een eigen keuze of komen zij door hun huwelijk in die rol terecht? Hoe verloopt hun leven?

Vier mensen spreken over dit onderwerp op vrijdag 25 oktober, om 20.00 uur in zaal Stam, aan de Raadhuisstraat in Wognum.

Irma Verlaat-Pronk vertelt over haar moeder Willy Pronk-Vriend van fruitkwekerij Arbeid adelt uit Zwaagdijk-West. Tiny Immen-Bruinsma uit Nibbixwoud spreekt uit eigen ervaring over de rol en de inbreng van de vrouw in de rooms-katholieke kerk. Yvonne Boeckhorst vertelt over haar moeder Dora Boeckhorst-Bergsma, doktersvrouw in Wognum en Gijs Otten geeft een inkijkje in het leven van zijn moeder Catharina Otten-Huijberts, bakkersvrouw in de Zuidermeer.

Entree: donateurs gratis, belangstellenden 3 euro.