Leuke activiteiten in de bakkerijmuseum in Medemblik.
Leuke activiteiten in de bakkerijmuseum in Medemblik. ((Foto: Duco de Vries))

Herfstkoekjes maken in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het lekkerste museum van Nederland is open tijdens de koude maanden. Kom binnen in de geur van speculaas en chocolade.

Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Volop gezelligheid van 21 tot en met 27 oktober in het bakkerijmuseum. Het museum staat volop in de landelijke belangstelling. Daar is de historische kennis over Hollandse lekkernijen en dat wordt steeds meer ontdekt. In het bakkerijmuseum werken ze met lokale producten, historische en regionale recepten. De appels voor de appelbollen, -taart en -flappen komen van de de appelboom in de achtertuin van het museum.

Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen die voor alle bezoekers bij de koffie te verkrijgen zijn. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is bakkersgeheim, maar wellicht kan een bezoeker na lang aandringen wat tipjes van de sluier ontfutselen. Ook seizoen-lekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas zijn verkrijgbaar.

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kids is de herfstvakantie in het bakkerijmuseum superleuk, want tegen betaling van 2,50 euro extra mogen de ze ook zelf met marsepein aan de slag.

In de nieuwe ruimte aan Nieuwstraat 6 wordt een extra demonstratie gegeven: schilderen met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt hier nog hartstochtelijk bedreven. Doe ook de cursus, zodat deze bakkerskunst blijft voortbestaan.

Meer informatie is te vinden op www.deoudebakkerij.nl of bel naar 0227-545014. Het museum is gevestigd aan Nieuwstraat 8 in Medemblik.

Meer berichten