Goudhamster Mees zoekt een leuk baasje. Wie helpt hem?
Goudhamster Mees zoekt een leuk baasje. Wie helpt hem? ((Foto: aangeleverd))

Tehuis gezocht voor Mees

Deze week aandacht voor Mees. Een prachtige, langharige goudhamster ofwel genoemd Syrische hamster. Een hamster wordt rond de 2 jaar oud en Mees is van mei dit jaar. Hij is redelijk tam, laat zich oppakken en eet lekkere dingetjes uit de hand. Toch is hij zeker geen speelgoedje voor jonge kinderen.

Een goudhamster leeft solitair (dus in zijn eentje). Ze zijn erg territoriaal en vechten tot de dood erop volgt. Deze hamstersoort is groter dan een dwerghamster en heeft daarom meer ruimte nodig; en hok van minimaal 100 × 40 cm. Groter is altijd beter. Het zijn geen echte klimmers, maar ze maken wel gebruik van een trapje of een buis die schuin omhoog loopt. Met wc rollen, stroken wc-papier en keukenrol maak je ze helemaal blij. Verder houden ze van graven, een dikke laag zaagsel of vlas is zeer geschikt. Een hamster wast zich graag in een zandbadje met schelpenzand en wil heeft een slaaphuisje die ze zelf 'inrichten' met aangeboden materialen.
Wie biedt Mees een fijne plek aan? Meer weten of kennismaken? Bel 0224-551818 of kom tijdens de bezoektijden langs in DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn.

www.dierenasiel-schagen.nl

Meer berichten