Sjaak Steltenpool, Peter Swart en Harm Steltenpool presenteren de West-Friese Taalquiz in Cultura.
Sjaak Steltenpool, Peter Swart en Harm Steltenpool presenteren de West-Friese Taalquiz in Cultura. ((Foto: aangeleverd))

Praat je moerstaal in Cultura

ANDIJK - Sjaak Steltenpool, Peter Swart en Harm Steltenpool houden 2 november om 20.00 uur een gezellige West-Friese avond in Cultura, aan Kleingouw 112-113 in Andijk. Wie doet er mee aan de West-Friese taalquiz Praat je Moerstaal?

Een heerlijk avondje West-Fries vermaak, waar iedereen actief aan deelneemt. De quiz gaat uitsluitend over het West-Friese dialect. Een team bestaat uit vier personen, waarvan de leden bij elkaar aan tafel zitten. Schrijven is niet nodig. Teams kunnen op de avond zelf samengesteld worden. Aan het einde van de quiz is er maar één winnend team. Tussen de onderdelen door wordt (met pianobegeleiding) gezamenlijk een aantal West-Friese liedjes gezongen, waarvan de teksten groot in beeld worden gebracht.

Veel van het West-Friese dialect is verloren gegaan en verdwijnt steeds verder. Wie echter de taal van zijn ouders meekreeg, is ongetwijfeld in het voordeel en ervaart waarschijnlijk vaak de 'Oh-ja- beleving'. Veel vragen hebben meerkeuze antwoorden. Misschien lijkt het moeilijk, maar het gaat bovenal om de lol en de (West-Friese) gezelligheid.

De quiz heeft diverse onderdelen: 1. woordkennis, 2. bijnamen van West-Friese plaatsen, 3. spreuken en gezegdes, 4. woord invoegen, 5. werkwoord vervoegen, 6. herkomst van woorden en 7. vertalen.

De vragen worden op een groot scherm in beeld gebracht.

Entree 7,50, inclusief een kopje thee of koffie

Reserveren kan via culturaplus2.0@gmail.com. Vermeld naam team en het aantal personen.

Meer berichten