Alex Ploeg stelde zichzelf een ultimatum. Weten hoe dat afloopt? Kom naar zijn voorstelling.
Alex Ploeg stelde zichzelf een ultimatum. Weten hoe dat afloopt? Kom naar zijn voorstelling. ((Foto: Bob Bronshoff))

BON-theater jubileert en trakteert

MEDEMBLIK - Voor wie het nog niet wist, het theaterseizoen is al een maand van start in het BON-theater. En... het is feest! Iedereen geniet al 25 jaar van klasse-theater in Medemblik. Het team wil dat niet ongemerkt voorbij laten gaan en bedacht een mooie actie voor de bezoekers.

Het BON-theater team is dankbaar dat vele artiesten de afgelopen kwart eeuw naar de kleine havenstad wilden komen. Menig jong talent beklom het podium en staat nu voor uitverkochte zalen door heel Nederland. Ook kan het theater blijven bestaan door het trouwe publiek, dat het programma blijft waarderen.

Actie

Vrijwilliger Marjan Doornbosch is al vele jaren betrokken bij het BON-theater. "Maar Annemieke Mandjes nog veel langer", legt Marjan uit. "Voordat dit concept om werd gedoopt, maakte ze deel uit van de Culturele Commissie en werden muzikanten en cabaretiers vastgelegd om de Medemblikkers te vermaken. Maar nu 25 jaar BON-theater en we vieren ons jubileum met feestelijke acties. Wie vanaf nu tot 1 mei 2020 25 jaar wordt, mag gratis een voorstelling naar keuze bezoeken. Of als een bedrijf of vereniging met 10 tot 25 personen komt, wordt 25% van de rekening afgeboekt." Wie gebruik wil maken van deze actie kan een e-mail sturen naar reserveringen@bon-theater.

Sponsors gezocht

De kracht van het BON-theater is het ongedwongen karakter, met klasse-voorstellingen die door een enthousiaste groep vrijwilligers worden gerealiseerd. Robert en Harma Claassen, Peter Vreijsen, Jos Deen, Romy Loos, Marjan Doornbosch, Lars Diekema, Gisella Slabbekoorn, Marijn de Nijs, Annemiek Mandjes, Dave de Jonge en Merel Tam vormen samen het team dat de meest uiteenlopende voorstellingen aanbiedt aan haar publiek. Om de toegangsprijzen laag te houden en toch een kwaliteitsprogramma te bieden, zoekt het BON-theater een financieel steuntje in de rug. Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan altijd contact opnemen met Harma Claassen, tel. 0227-544495. Steun kan het theater wel gebruiken.

Vrijwilligers technische dienst

"We hebben ook technische mensen nodig", vertelt Marjan. "Die kunnen helpen met de opbouw, maar ook verstand hebben van beeld, licht en geluid. We hebben veel eigen materiaal, maar soms gaat er wat stuk en dan hebben we iemand nodig die erg handig is en het kan repareren. Maar iedereen die een handje wil helpen is natuurlijk van harte welkom. We hebben een hele leuke ploeg en vinden het nog altijd ontzettend leuk om te organiseren."

Verbouwen

De gemeente heeft toegezegd dat De Muiter kan verbouwen, dit omdat De Dijk meer ruimte nodig heeft. "Ik ben vanmorgen net bij de gemeente geweest", vertelt Peter Vreijsen. "de plannen zijn bekend. De entree komt nu waar nu de ingang van Missing is. Waar het jongerencentrum zit, komt het stadscafé. Dat betekent dat de jongeren moeten verhuizen. Die gaan naar de huidige opslagruimte aan de voorzijde. De ingang van het theater komt in het stadscafé, waarbij bezoekers tussen tribunes de zaal betreden. Daaronder kunnen wij ons materiaal weer kwijt. Het podium wordt verhoogd en verplaatst."

Start bouw

Wanneer de verbouwing start is nog onzeker. "De projectontwikkelaar moet alles nog tegen elkaar afwegen, rekening houdend met allerlei factoren. Hij hoopt uiterlijk in september 2020 te beginnen, maar dat is onder voorbehoud. Maar dat we een prachtig BON-theater krijgen is zeker", zegt Peter enthousiast.

Volgende voorstelling

Soms moet iemand zichzelf een ultimatum stellen. Bepalen wie die is. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex Ploeg weigert dit al jaren. Want hoe is dat mogelijk voor degene die een vat vol tegenstrijdigheden is? Alex is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. In zijn voorstelling Ultimatum, op zaterdag 9 november om 20.15 uur, komen in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes ten tonele. Meemaken? Kaarten zijn verkrijgbaar via de website. Entreeprijs bedraagt 15 euro.

Kijk voor de agenda en nieuws op www.bontheater.nl of Facebook.

Meer berichten