Harry Bouwman, René Verduin, Misja Smit, burgemeester Frank Streng en Dennis Bakker.
Harry Bouwman, René Verduin, Misja Smit, burgemeester Frank Streng en Dennis Bakker. ((Foto: Marcel Rob))

Brandweervrijwilligers geëerd met een Koninklijke onderscheiding

MEDEMBLIK - Vier brandweervrijwilligers van blusgroep Medemblik zijn zaterdag 2 november geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Nadat zij met de brandweerauto thuis werden opgehaald, ontvingen ze in de raadzaal van het oude stadhuis van Medemblik, uit handen van burgemeester Frank Streng, de versierselen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau wegens meer dan twintig jaar lidmaatschap van de Vrijwillige Brandweer.

Dennis Bakker trad op 1 september 1995 officieel toe tot de vrijwillige brandweer van Medemblik. Hij begon als kleine jongen bij de jeugdbrandweer van Medemblik. Na het vervullen van de dienstplicht zei Dennis opnieuw 'ja' tegen de brandweer. Eenmaal opgeleid tot manschap (toen nog brandwacht 1e klasse) specialiseerde Dennis zich in de functies chauffeur/pompbediener, duiker en duikploegleider. In de laatste jaren van het bestaan van het duikteam was hij de grote kartrekker en het aanspreekpunt naar de regio. Het duikteam is inmiddels opgeheven.

Harry Bouwman kwam op 1 september 1987 officieel in dienst bij de vrijwillige brandweer van Medemblik. Op dit moment heeft hij er 32 dienstjaren op zitten. Met zijn bedrijf zit Harry al jaren in de omgeving van de kazerne. De post Medemblik kan nog altijd overdag op hem rekenen. Opgeleid tot bevelvoerder, was hij eveneens jarenlang brandweerduiker. Voor de personeelsvereniging van de blusploeg heeft Harry meer dan 25 jaar de functie van penningmeester vervuld.

Misja Smit trad op 1 september 1995 officieel in dienst van de vrijwillige brandweer in Medemblik. Samen met collega Harry is Misja één van de weinige brandweervrijwilligers die overdag werkzaam zijn in Medemblik. Daardoor kan ook hij vaak aanwezig kan zijn bij de uitruk. Naast manschap is hij chauffeur/pompbediener. Misja vervult bovendien al een aantal jaren de functie van secretaris van de personeelsvereniging van de blusgroep Medemblik.

René Verduin kwam op 1 september 1990 in dienst bij de vrijwillige brandweer Medemblik. René meldde zich bij de blusgroep na het lezen van een wervingsposter. Hij werkte destijds bij een bedrijf tegenover de brandweerkazerne. De term 'fanatiek brandweerman' kreeg door hem een nieuwe dimensie. Uiterst leergierig en altijd bereid om zijn kennis te delen. Nagenoeg alle diploma's binnen de vrijwillige brandweer werden door hem behaald. Van manschap tot brandmeester, chauffeur/pompbediener, oefenleider tot instructeur.

Alle vier blijven zij actief binnen de blusgroep.

Meer berichten