Het OldStars FC Medemblik team.
Het OldStars FC Medemblik team. ((Foto: aangeleverd))

Wandelvoetbaltoernooi in Medemblik

MEDEMBLIK - Ter promotie van het wandelvoetbal (Walking Football) in Medemblik vindt op donderdag 14 november om 14.00 uur een minitoernooi wandelvoetbal plaats op het voetbalterrein van FC Medemblik, Admiraliteitsweg in Medemblik.

Het evenement biedt plaats aan vier OldStars-teams. De deelnemende teams zijn: OldStars FC Medemblik, die ook dit toernooi organiseert, Dindua, Zouaven en Sporting Andijk. Tijdens het evenement gelden de algemeen geldende regels voor wandelvoetbal.

OldStars is de naam waaronder 60-plussers Walking Football ofwel 'wandelvoetbal' beoefenen. Het voetbalproject is in 2014 opgezet door de KNVB en de Eredivisie en is omarmd door het Nationaal Ouderenfonds. Inmiddels beoefenen duizenden enthousiaste ouderen bij zo'n tweehonderd amateur- en organisaties in het betaald voetbal deze nieuwe vorm. Met Walking Football krijgen senioren die niet kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal (weer) de kans om een balletje te trappen. Wandelvoetbal houdt in dat tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen.

Naast de wandelvoetbalteams uit de regio worden belangstellenden uit Medemblik en omgeving uitgenodigd om kennis te maken met het wandelvoetbal. Op de website www.dasmedemblik.nl onder het kopje das sportief vindt u meer informatie over deze steeds populairder wordende sport voor senioren.

Meer berichten