Doe ook mee aan de eerste MTB Vooroevertocht van het seizoen.
Doe ook mee aan de eerste MTB Vooroevertocht van het seizoen. ((Foto: Fred Homan))

Herkansing MTB Vooroevertocht

REGIO - Na de afgelasting van de geplande Vooroevertocht op zondag 20 oktober, verzorgt de Stichting Wielerevenementen West-Friesland de MTB Vooroevertocht op zondag 17 november. Mede vanwege de aankomst van Sinterklaas op Het Eiland vertrekken de mountainbikers vanaf de start allereerst richting Hauwert en leggen het, wederom uitdagende en afwisselende, parcours verder af.

Vanaf de start tussen 09.00 en 09.30 uur, bij de kantine van VVW, vertrekken de deelnemers met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater richting de Groote Vliet. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar zij langs de koek en zopie komen. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever. Bij de Kagerdijk splitst het parcours zich; de deelnemers aan de dertig kilometertocht gaan terug richting de kantine van VVW, bij de veertig kilometertocht rijdt men langs de kom en fietst men over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden de deelnemers over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland. MTB Noord-Holland organiseert dit seizoen dertien MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal zes van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan, maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 9 februari 2020 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Inschrijven kan vanaf 08.30 uur in de kantine, Theo Koomenlaan 7 in Wervershoof. De inschrijfkosten zijn 7 euro voor niet NTFU/KNWU-leden, 6 euro voor NTFU/KNWU-leden op vertoon van een lidmaatschapskaart (TFK/licentie) en 2 euro voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

NFTU/KNWU-leden kunnen bij het inschrijven gebruik maken van 'Scan & Go'. De barcode op de lidmaatschapspas wordt gescand waardoor het niet nodig is om een inschrijfformulier in te vullen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.

Kijk voor meer informatie op: www.mtbwervershoof.nl of op de Facebookpagina 'MTB Wervershoof'.

Meer berichten