Hofdame Miranda, prins Bob en adjudant Kevin.
Hofdame Miranda, prins Bob en adjudant Kevin. ((Foto: Sonja van Tartwijk))

Prins Bob nieuwe Prins der Deurdarsers

HOOGWOUD - Carnavalsvereniging De Deurdarsers heeft een nieuw prinselijk trio. Veel belangstellenden, in een goed-gevulde leutbunker van café VOL, waren vrijdag 9 november getuige van de bekendmaking.

Na 11 over 11 startte op de grote schermen een filmpje met hints en tips over de nieuwe prins en zijn hofdame. Een film die naadloos overging in de spetterende entree van een djembé-orkest waarin ook de nieuwe prins meedeed. Bob Knijn stapte uit de band om uit het publiek Miranda Bakker te halen om op de swingende tromgeluiden met hem te dansen.

Nadat Prins Franciscus de vereniging had overgedragen aan de nieuwe prins kon deze zich voorstellen. Bob gaat als Prins Bob Bougie van Sacker tot Darser leiding geven aan Carnaval 2020, bijgestaan door hofdame Miranda. Uit de vereniging assisteert Kevin Dam hen als adjudant.

Carnaval 2020 wordt gevierd in het weekend van 22 en 23 februari. De voorbereidingen zijn van start. Voor het bestuur en de commissies, maar ook voor de inwoners van 't Darsgat: bouw een wagen, vorm een loopgroep of bedenk creaties. Het thema 'tropisch' biedt vele aanknopingspunten.

Voor mensen die niet alleen langs de kant willen staan, maar die meer willen: de Raad van Elf kan nog enige nieuwe leden gebruiken.

Meer berichten