Prinses Tessa en Prins Johannes I zwaaien de scepter in Krielenland.
Prinses Tessa en Prins Johannes I zwaaien de scepter in Krielenland. ((Foto: aangeleverd))

Prins Johannes Izwaait scepter in Krielenland

NIBBIXWOUD - De zitting van de Krielkokers in het Grand Café van De Dres was zaterdag 9 november buitengewoon geanimeerd en werd druk bezocht. Voor de 52e keer stond er de installatie van prins carnaval op het programma.

Nadat voorzitter Dennis Kool het talrijk opgekomen publiek verwelkomd had, bedankte hij prins Hans I en zijn dochters Victoria en Dominique als prinsessen voor hun geweldige bijdrage die ze leverden aan het carnaval vorig jaar. Tegen 23.00 uur voelde iedereen de spanning stijgen en werd druk gespeculeerd wie de opvolger van prins Hans I was. Totdat de voorzitter een oproep deed en er een gorilla-achtige, gemaskerde figuur op het podium verscheen. Middels een vraag- en antwoordspel kon het publiek vragen afvuren op de verschijning, waarop alleen ja of nee het antwoord was. Toen de vraag werd gesteld of de schoonzoon van de prins witlofteler was en werd bevestigd, was het duidelijk wie de prins was en trad Jan Commandeur uit de vermomming tevoorschijn. De prins is 61 jaar en gaat als Johannes I regeren in Krielenland. Hij heeft ruime ervaring met het carnavalsgebeuren, want van 1984 tot en met 1986 was hij adjudant van Ariestotules I en II (Arie Schouten) en van 1980 tot en met 1982 heeft hij vader Piet Commandeur meegemaakt als Prins Pieter I en II. De reacties op de installatie van prins Johannes I waren enthousiast. De prins wordt ter zijde gestaan door zijn dochter Tessa (26), die de titel van prinses heeft aangenomen.

Met medewerking van DJ Melvin kwam de stemming er goed in, de sfeer was uitstekend en het wij-gevoel was zichtbaar aanwezig, ook al door de aanwezigheid van diverse oud-prinsen en ex- Raad van Elf leden. Alle seinen staan op groen voor een geslaagd carnaval in Krielenland.

Meer berichten