(Foto: Krijn van Klaveren)

Zanglust in Hauwert viert honderdjarig bestaan

HAUWERT - Zangvereniging Zanglust in Hauwert bestaat honderd jaar. Zondag 3 en maandag 4 november is het jubileum groots gevierd met een reünie en twee voorstellingen in dorpshuis De Werf in Hauwert.

De voorstelling had twee gedeelten. Voor de pauze was er een samenvatting van honderd jaar operettes, musicals en kinderzang. Zanglust heeft heel lang kinderzang gehad met ook uitvoeringen van kindermusicals. Daarom hebben de kinderen van basisschool De Vijzel onder leiding van Mia de Ruiter en Karin Bakker verschillende liedjes ingestudeerd en zodoende waren zij onderdeel van de voorstelling met een paar kinderliedjes uit vroeger tijden. Samen met Klaas Slagter speelden zij de boefjes in het rovershol van Fagin uit de musical 'Oliver'. Het enthousiasme spatte ervanaf!

Dirigente Mia de Ruiter kon rekenen op muzikale ondersteuning van vaste pianiste Susanna Bakker, twee violisten (Jasmijn en Tessa) en Lars met klarinet. Cor Koning en Ida Balk brachten met hun accordeons een levendige bijdrage, vooral bij de compilatie van 'De Jantjes'.

Na de pauze bracht Zanglust een gedeelte van het huidige repertoire ten gehore. Mooie zangpartijen van onder andere Leonard Cohen, Anouk, Adèle en Queen kwamen voorbij. Samen met het publiek en accordeons een Jubileumlied op de wijze van het Chiantilied was een prachtige afsluiting van deze feestelijke voorstelling.

Meer berichten