De nieuwe, moderne veranda bij Wings of Change.
De nieuwe, moderne veranda bij Wings of Change. ((Foto: aangeleverd))

Wings of Change heeft nu moderne veranda

ANDIJK - Stichting Wings Of Change heeft dankzij een schenking, van Stichting Goede Doelen Nh1816, van 5.000 euro de veranda omgetoverd tot een prachtige uitbreiding van de sociale huiskamer. Nu zit men midden in de winter er buiten warmpjes en comfortabel bij, genietend van het uitzicht over het terrein.

De veranda vroeg al enige tijd om vernieuwing. Dankzij de stichting is deze in een nieuw jasje gestoken, waardoor het terras optimaal fungeert als uitbreiding van de sociale huiskamer. De schenking heeft onder meer mogelijk gemaakt dat Wings of Change de kapotte tegelvloer heeft vervangen voor een antislip-tegelvloer en het rolstoeltoegankelijk maken van de veranda. Wie het buiten iets te koud vindt, kan onder de infrarood lampen, onder de nieuwe infraroodpanelen, genieten van een kopje koffie in de buitenlucht.

Kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie kunnen sinds november vorig jaar terecht in de sociale huiskamer. Deze doelgroepen, veelal met weinig sociaal netwerk, komen te vaak de deur niet uit en vereenzamen. Stichting Wings of Change zorgt voor meer zelfredzaamheid van inwoners, omdat de medewerkers niet direct een beroep doen op professionele zorg. Het kan de zorg van mantelzorgers ontlasten, werkt preventief vanwege betere signalering en er zijn korte lijnen met diverse partijen, waaronder de wijkteams. Tevens stimuleert het participatie, want de doelgroepen die al aanwezig zijn in de dagbesteding, ondersteunen de gasten in de huiskamer, tezamen met de coördinator en vele vrijwilligers.

De sociale huiskamer is vier dagdelen per week geopend: maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Dagelijks worden diverse activiteiten verzorgd door de vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld knutselen, bakken, spelletjes doen en lekker naar buiten om bij de roofvogels in de opvang.

Wie binnen een straal van tien kilometer woont en geen vervoer heeft, kan de stichting een dag van tevoren bellen 0228-222136 of een e-mail sturen naar info@wingsofchange.nl.

Als iemand een persoon signaleert die behoefte heeft aan sociaal contact, maar diegenen vindt de eerste stap om te komen vaak lastig, kom dan gezellig mee.

Kijk voor meer informatie op www.wingsofchange.nl.

Meer berichten