Loek en René laten de mooiste liedjes uit 1969 horen en zien.
Loek en René laten de mooiste liedjes uit 1969 horen en zien. ((Foto: aangeleverd))

Avond in Wervershoof met vinyl en clips uit 1969

WERVERSHOOF - Loek Boon en René Dol gaan zaterdag 30 november in Het Café van Wervershoof terug in de tijd. Deze keer staat het jaar 1969 centraal. Een prachtig jaar: Neil Amstrong zet als eerste mens zijn voeten op de maan, de Concorde vliegt de eerste vlucht, Bert en Ernie beleven hun televisiedebuut in de oorspronkelijke Amerikaanse versie van Sesamstraat. De eerste uitzending van de Hilversum 3 Top 30 met Joost den Draayer. Eerste nummer 1-hit van deze lijst was Desmond Decker & the Aces met 'Israelites'.

Op muziekgebied is uiteraard ook veel te beleven. Vanaf het dak van Apple Records geven The Beatles hun laatste publieke optreden totdat de politie er een einde aan maakt. Brian Jones van The Rolling Stones komt op 27-jarige leeftijd te overlijden en wordt gevonden na een feestje bij hem thuis in het zwembad. The Cats scoren drie top 3-hits met 'Marian', 'Scarlet Ribbons' en 'Why' en op nummer 1 in het top 100-jaaroverzicht staan Jane Birkin en Serge Gainsbourg met 'Je t'aime… moi non plus'. De wereldpremière van de Rockopera Tommy van The Who vindt plaats in het concertgebouw van Amsterdam. En het was ook het jaar van Woodstock: het driedaagse festival in Amerika.

Het belooft een prachtige avond te worden voor de liefhebber van nostalgische, goeie muziek. Loek en René selecteerden de mooiste nummers uit 1969 en laten die horen en zien. De entree is gratis en de avond begint om 20.30 uur in Het Café van Wervershoof aan de Dorpsstraat 76.

Meer berichten