Trommel vriendinnen of familieleden op en proost op het nieuwe jaar en een liefdevol project.
Trommel vriendinnen of familieleden op en proost op het nieuwe jaar en een liefdevol project. ((Foto: pexels.com))

High tea voor het goede doel in het Grootslag Andijk

ANDIJK - In vakantiepark het Grootslag in Andijk vindt zondag 5 januari een benefiet high tea plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan de organisatie Because We Carry, die hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos. Organisator van de high tea, de Grootebroekse Annemieke Robert, wil met de actie geld ophalen voor een speciaal project van Because We Carry: een ruimte speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen in vluchtelingenkamp Moria. In deze ruimte krijgen de vrouwen de broodnodige rust, advies, veiligheid en aandacht.

Annemieke legt uit waarom ze deze high tea organiseert: "Toen de vluchtelingenstroom een aantal jaar geleden op gang kwam vond ik het afschuwelijk om alle beelden te zien en te bedenken wat deze mensen moesten meemaken. Thuis, in hun eigen land, waar ze alles en iedereen achter moesten laten door de oorlog. En ook alle gevaren en onzekerheden onderweg. Nu de stroom vluchtelingen weer toeneemt en ik las over de organisatie Because We Carry, besloot ik dat iets wilde doen. En omdat ik erg van koken houd, was de beslissing om een high tea te organiseren snel genomen!"

Annemieke doet de organisatie, geholpen door vrienden en familie. En ook door sponsors. De high tea wordt professioneel aangepakt. Voor 25 euro per persoon krijgen deelnemers een viergangen high tea, inclusief onbeperkt thee. De high tea bestaat uit een gang met hartige gerechten, gevolgd door diverse heerlijke sandwiches. Vervolgens ontbreken uiteraard de scones met clotted cream en lemon curd niet. De vierde gang is een zoete afsluiter. Om de high tea extra feestelijk te maken kan voor drie euro per glas een glas champagne worden besteld, om te proosten op het nieuwe jaar en een gezellige middag. Uiteraard gaat dit bedrag ook naar Because We Carry.

Aanmelden

De high tea vindt plaats op zondag 5 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via http://i-carry-high-tea.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over de high tea en over Because We Carry.
Wie interesse heeft om de high-tea te sponsoren, kan contact opnemen via info@i-carry-high-tea.nl. Ook losse donaties zijn mogelijk; deze kunnen via de mail doorgegeven worden.

Meer berichten