Ouderen samen om tafel om te weten waar zij behoefte aan hebben.
Ouderen samen om tafel om te weten waar zij behoefte aan hebben. ((Foto: archief Rodi Media))

Maak kennis met De Huiskamer in Medemblik

MEDEMBLIK - De Huiskamer: Een plek waar men niet alleen is. Begin volgend jaar opent De Huiskamer haar deuren aan de Bagijnhof 13 in Medemblik. Dit is het zusje van De Huiskamer van Enkhuizen, dat dagbesteding biedt voor ouderen met lichamelijke klachten, geheugenverlies en/of eenzaamheid.

Het concept in de Radboudveste biedt mensen vanaf 50 jaar met eenzaamheidsklachten en/of een beginstadium van dementie een plek om samen te zijn. Begeleid door professionele verzorgenden en toegewijde vrijwilligers. Vijf dagen per week interactieve, laagdrempelige activiteiten en gezelligheid met een eigen winkel met zelfgemaakte en zorgvuldig ingekochte cadeauartikelen. Belangstellenden doen wat ze kunnen of leuk vinden. Vergoeding komen dan vanuit de WMO of WLZ of het PGB. Vervoer van en naar huis is mogelijk. De Huiskamer is open op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van toekomstige bezoekers, wil de organisatie graag samen om tafel. Iedereen is 17 januari van 14.00 tot 17.00 uur welkom tijdens de inloopbijeenkomst aan Bagijnhof 13.

Meer weten? Bel 06-37425454 of kijk op www.dehuiskamervanenkhuizen.nl.

Meer berichten