(Foto: Van Amber)

Succesvolle Westfriese Beursvloer

REGIO - Tijdens de tiende editie van de Westfriese Beursvloer 28 november werden maar liefst 256 matches gesloten. Tijdens de Westfriese Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties de ruimte hun hulpvraag te stellen en een tegenprestatie te bieden, terwijl bedrijven de mogelijkheid krijgen iets te doen voor een organisatie en zo hun maatschappelijk profiel te laten zien.

Dit jaar werden ruim honderd matches meer gesloten dan vorig jaar. "Een bewijs dat er steeds meer betrokkenheid en een hoge gunfactor heerst bij de aanwezige maatschappelijk betrokken ondernemers". aldus de organisatie.Rodi Media sloot met 25 matches maar liefst tien procent van het totaal aantal matches af.

Net als voorgaande edities werd aan het einde van de beursmiddag de meest bijzondere match benoemd. Dit jaar is dat tussen Omring locatie Rigtershof en Kinderopvang Berend Bordje waarin twee doelgroepen samenkomen: de ouderen en de kinderen. Elke twee weken heeft Rigtershof de activiteit Jong & Oud. Berend Bordje speelt daarop in door samen met een aantal kindertjes, een keukentje en diverse puzzels naar de Rigtershof te gaan, om deze activiteit invulling te geven.

Nog 255 matches

Uiteindelijk waren natuurlijk alle 256 matches bijzonder. Zoals de match tussen Noppes in Grootebroek met Stichting Warm thuis. De cliënten van de stichting mogen snuffelen en shoppen bij Noppes. In ruil daarvoor krijgt Noppes een kerstconcert en een heerlijke zak zelfgemaakte oliebollen. Nog een bijzondere match is tussen het bedrijf Haprotechniek en het Clusius College, waarbij Haprotechniek een workshop electrodelassen geeft aan 20 leerlingen, om ze extra te motiveren de techniek in te gaan. Als tegenprestatie mogen ze gebruik maken van de keuken voor een kookworkshop.

De Westfriese Beursvloer vond plaats in Schouwburg Het Park in Hoorn en is een initiatief van Vrijwilligerspunt in samenwerking met Westfriese Uitdaging. Zestig bedrijven en zeventig maatschappelijke organisaties handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in kennis & kunde, materialen & middelen, klussen en mensen voor mensen.

Meer berichten