Koren zingen prachtige Christmas carols.
Koren zingen prachtige Christmas carols. (Fotografie-RG)

Wat hebben Medemblikkers met Dickens?

MEDEMBLIK - Bezoekers zijn vrijdag 13 en zaterdag 14 december welkom om te genieten van het Dickensweekend in Medemblik én beleven de Victoriaanse tijd op eigentijdse wijze.

Charles Dickens was de negentiende eeuw één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het victoriaans tijdperk en de eerste literaire chroniqueur van de grootstad midden in de industriële revolutie. Tot na de Eerste Wereldoorlog bleef hij Engelands populairste schrijver. Door zijn boeken Oliver Twist en A Christmas Carol komt de Dickensdag tot stand.

Sfeervol

Truus Pronk uit Medemblik is coördinator van dit evenement en houdt zich bezig met de diverse groepen die Dickensdag mogelijk maken. "Het begon met de kerstmarkt in Medemblik, maar de spelers van MTG Sint Pieter vonden het leuk om tussen de bezoekers om als Scrooge verkleed te gaan of andere gepaste figuranten. Dit enthousiasme groeide bij de Medemblikkers en nu zetten veel mensen zich vrijwillig in om een sfeervol Dickensweekend neer te zetten."

Naaiatelier

Medemblikkers Margret Hart, Malinda Bruyns, Elly Vermeulen en naai-docent Ina Koning maken gezamenlijk prachtige Dickenskostuums van oude gordijnen en afgedankte kledingstukken in het naaiatelier van het Sint Pieter. "Vanaf de Draverij begint het volop te kriebelen", vertelt Margret enthousiast. "Dan wil ik mooie dingen gaan maken." Alle figuranten krijgen passende Dickenskleding. "Natuurlijk is het altijd best wel een drukke periode voor ons", vult Malinda aan. "Maar de voldoening die het geeft, maakt dit meer dan goed!". Ook naai-docent Ina Koning is besmet met de Dickenskoorts: "Mijn dochter en ik dragen de mooiste jurken die ik zelf maakte. Dat is écht genieten!".

Dickensdag

De Dickensdag vindt plaats op de vrijdag en maakt dit jaar onderdeel uit van het Dickensweekend. Meer informatie is te vinden op www.dickensdag.nl.

Meer berichten