Fernando Lameirinhas speelt Portugese muziek in Groene kerkje Lambertschaag

Algemeen
De Portugese zanger/gitarist Fernando Lameirinhas.
De Portugese zanger/gitarist Fernando Lameirinhas. (Foto: Trees Nijendorff)

LAMBERTSCHAAG - De Portugese zanger/gitarist Fernando Lameirinhas geeft 22 december om 15.00 uur een soloconcert in het Groene kerkje, aan het Oosteinde in Lambertschaag.

Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver én meeslepend zanger en gitarist, is een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Hij is geboren in Porto, Portugal in 1944.
Tijdens zijn vroege jeugd woonde hij enkele jaren op het platteland in Trás Os Montes en Viana do Castelo. Daar ontstond zijn passie voor muziek, mede dankzij de ontdekking van het grootse geluid van het kerkorgel. Ook zong hij in het kerkkoor. In 1975 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij van 1976 tot 1980 deel uitmaakte van de groep Sail/Joia, het huisorkest van de Melkweg en de Kosmos. Ze waren een live-sensatie en genoten bekendheid door hun aanstekelijke lied Amsterdão, Amsterdão. Omdat Fernando zich niet aan grenzen bindt werkt hij geregeld samen met musici uit andere genres en culturen. Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Frank Boeijen, Hennie Vrienten, Bløf, Paul de Leeuw, de Malagassische zanger-accordeonist Régis Gizavo, de Kaapverdische zangeres Dina Medina en de Hindoestaanse Droeh Nankoe. Na ruim vijftig jaar ervaring in het vak én in het leven, zit Fernando nu in een nieuwe fase van zijn leven en dat klinkt door in zijn liedjes. Dominante thema's als de liefde, de dood, geloof en spiritualiteit staan tegenwoordig centraal.

Meer informatie is te vinden op www.lameirinhas.net.