Team STG Koggenland kampioen bij internationale Förderkreispokal

Algemeen
De talenten van STG. Koggenland stonden allemaal op het podium in Duitsland.
De talenten van STG. Koggenland stonden allemaal op het podium in Duitsland. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - In het Eissport & Eventpark in Grefrath werd zaterdag 14 december is het dertigste internationale schaatstoernooi gehouden voor pupillen D tot en met A (9 tot en met 13 jaar) gehouden. Twaalf teams van clubs uit Nederland en Duitsland streden hier in regen en harde wind om de bokaal, de teamestafette en uiteraard om individuele prijzen in de acht pupillencategorieën. Elke club vaardigde per categorie een pupil af, vier meisjes en vier jongens.

Schaatstrainingsgroep Koggenland werd overtuigend eerste in het totaalklassement voor het derde jaar op rij. Met een sterke ploeg in de breedte werden de andere teams ruim verslagen in de teamestafette (8 x 400 m) in een snelle tijd van 5:54,02, met meer dan een ronde voorsprong en pakte STG Koggenland ook het goud.

Naast deze prachtige teamprestatie, reden de pupillen van STG Koggenland zich in de acht categorieën acht keer op het podium. In de DPD werd Fay Petitjean derde, in DPC behaalde Rosan Kuip de eerste plek, In DPB won Indy Veerman, Sharissa Oussoren eindigde in DPA als derde, Pom Peerdeman werd eerste in HPD, in HPC haalde Jarne Feenstra de derde plaats, Sven Huizinga kreeg in HPB het zilver uitgereikt en werd Jan Mooijman in HPA tweede. Coaches en trainers waren Krista Wilschut en Henk Klepper.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding