Zaalvoetbal kersttoernooi in De Dars

Algemeen
Het team van Heren 1 van ZVV Nieuweboer Architecten.
Het team van Heren 1 van ZVV Nieuweboer Architecten. (Foto: Pieter Prins)

WERVERSHOOF – Het behoort inmiddels bijna tot een van de diepst gewortelde tradities van West-Friesland: het zaalvoetbaltoernooi van ZVV Nieuweboer Architecten op tweede kerstdag in Sportcentrum de Dars, aan de Europasingel in Wervershoof. Tien ploegen doen mee met deze 38e editie.

Het speelveld bestaat dit keer uit een aantal nieuwe ploegen, maar ook oude bekenden. Zo halen de spelers van Nieuweboer Heren 1 van vier jaar geleden hun zaalschoenen uit de wilgen, als team 'Old Bobbies'. Daarnaast is de titelhouder 'FC Beer' met blikvanger Bert Steltenpool ook van de partij zijn. Deze ploeg heeft plek voor Wervershoofs talent dat in hun carrières meer actief is geweest op het veld dan in de zaal. Dit jaar is ook plek voor een selectieteam dat vanuit de senioren van de zaalvoetbalvereniging is gevormd en de jonge talenten van Nieuweboer JO19 doen hun intrede. Coach Ted Broedersz doet mee met zijn team 'Alles over Links'. Spirit JO19 uit Hoogkarspel maakt dit jaar zijn debuut. Met de aanwezigheid van HV/Veerhuys en een team van Hovocubo zijn er spelers aanwezig die in de top van het Nederlands zaalvoetbal uitkomen of zijn uitgekomen, onder meer Jorg Ooievaar. Sponsor Groot/Nieuweboer doet ook een gooi naar de titel met een selectie goede spelers.

Na het kerstontbijt is iedereen om 10.00 uur van harte welkom bij de aftrap van het toernooi. De wedstrijden duren twintig minuten en staan onder leiding van KNVB-scheidsrechters. De finaleronde start rond 13.30 uur en ongeveer 15.00 uur is het tijd voor de grote finale.

Afbeelding