Niet alleen kinderen gaan de strijd aan tijdens de Grand Prix. Ook volwassenen willen graag winnen!
Niet alleen kinderen gaan de strijd aan tijdens de Grand Prix. Ook volwassenen willen graag winnen! ((Foto: aangeleverd))

Grand Prix in Everland in Wognum

WOGNUM - Houdt het weekend van 10 tot en met 12 januari vrij voor de Grand Prix van Wognum. Voor de 36e keer op de grote zesbaans PietSpeedway kunnen coureurs van jong tot oud gratis racen met door de organisatie ter beschikking gestelde miniatuurauto's. Kijk op de site Pietspeed.nl, daar staan de historie én toekomst. Jongerenvereniging Everland is ook in dit tweede weekend van januari weer 'the place to be'.

In 2020 komt de Formula 1 officieel naar Zandvoort! Daarmee komt voor miljoenen sportfans in Nederland een droom uit. Niet alleen dat fantastisch sportevenement komt naar Zandvoort maar we kunnen al veel eerder genieten van de Grand Prix van Wognum!! Onze eigen lokale racecoureurs laten Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hun achterlichten zien!! Lees alles over de Piet Speed Grand Prix van Wognum!! Zullen de vedetten van de voorgaande editie Nick, Kane en Rick hun titel behouden?

De race-agenda voor 2020

Vrijdagavond 10 januari vanaf 19.30 uur: AGIO bedoeld voor oud racers, maar ook voor de " oudere jongeren", de Boenluif/Bar Gezellig /Everland bezoekers van vroeger.

Zaterdag 11 januari vanaf 10.00 uur: races voor de jeugd van de Basisschool; inschrijven en trainen tot 13.00 uur waarna wedstrijden en finales (om ongeveer 17.00 uur)

Zondag 12 januari vanaf 10.30 uur: alle leeftijden – inclusief ervaren junioren die zaterdag ook hebben gereden-, inschrijven en trainen tot 13.00 uur waarna wedstrijden en finales (om ong 17.00 uur)

Er is een maximum aan het aantal deelnemers maar we proberen iedereen te laten rijden, kom dus op tijd.

Entree en deelname is gratis!! Je hoeft geen eigen auto´s mee te nemen en aan de bar zijn consumpties verkrijgbaar(zaterdag alcoholvrij, zondag uiteraard niets onder de 18) doch broodjes en etenswaar kun je beter zelf meenemen: dat hebben we niet. Mocht je niet de hele dag kunnen meldt het ons dan even want waar mogelijk houden we er rekening mee.

Prijzen zijn er te behalen ; voor iedereen een herinnering vaantje en op zaterdag en zondag bekers voor de finalisten en leuke prijzen ter beschikking gesteld door de sponsors. Ook op de AGIO avond gaan de winnaars niet met lege handen naar huis. En natuurlijk: voor de winnaar op zondag : de Wisselbeker.

Op alle drie de race dagen is de hoofdprijs: Meedraaien tijdens de oefeningen, naast een ervaren coureur.

Onder andere het uitremmen ,slip streamen, oefenstarts in groepen en volledige rondes meerijden over het nieuwe Zandvoort circuit!! Dit vindt plaats op 12 Maart tijdens de race licentie cursusdag van de rensportschool Zandvoort.

Wie volgt vrijdag Nick ("Boots on the Pedal") op bij de AGIO avond? Wie zal zaterdag Kane "You 'll see my taillight Red" bij de junioren en op zondag de supersnelle "Racing Rick the Fastest Mann" verslaan?

Jongerenvereniging Everland bevindt zich op de (auto)Sportlaan 13 in Wognum.

En natuurlijk ook, voor alle verse informatie en uitslagen:

www.pietspeed.nl (ook op You Tube)

Meer weten over het jongerencentrum, kijk op www.facebook.com/jceverland.

Meer berichten