De leden van Ons Genoegen kregen nieuwe koperinstrumenten.
De leden van Ons Genoegen kregen nieuwe koperinstrumenten. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw koper voor Ons Genoegen

WOGNUM - Muziekvereniging Ons Genoegen heeft, om kwalitatief goede muziek te blijven maken, geïnvesteerd in nieuw 'koper'. Onlangs schaftte de vereniging negen bugels (Adams), vier trompetten (Yamaha) met demper en twee euphoniums (Besson) aan.

Vijftien instrumenten in totaal voor 46.000 euro. De investering wordt voor het overgrote deel betaald uit eigen middelen. Van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontving de fanfare een bijdrage van 6.000 euro.

De instrumenten worden vervangen, omdat ze bijna 24 jaar oud zijn. Slijtage van met name de ventielen vraagt steeds meer onderhoud. De oude instrumenten worden onder meer voor de opleiding van nieuwe muzikanten gebruikt. Ons Genoegen heeft 52 leden in het grote orkest, inclusief slagwerkgroep en 12 jonge leden in opleiding.

Op de eerste repetitie van dit jaar, woensdag 8 januari, ontvingen de muzikanten hun nieuwe instrument. De vereniging maakte hier een feestelijk moment van tijdens de nieuwjaarsborrel. De kerstman kwam voor deze gelegenheid met zijn arrenslee naar Wognum om de 'cadeautjes' te overhandigen.

Ons Genoegen heeft voor dit jaar mooie evenementen op het programma, waaronder een dubbelconcert in het Friese Grou op 21 maart, deelname op 4 april aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten en een concert in Wognum ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

Ons Genoegen viert in januari 2022 haar honderdjarig bestaan.

Meer berichten