In de Schoof stonden de potten met tulpen die beoordeeld mochten worden.
In de Schoof stonden de potten met tulpen die beoordeeld mochten worden. ((Foto: aangeleverd))

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

WERVERSHOOF - Het tulpenseizoen is weer volop begonnen. Zaterdag 18 januari was het Nationale Tulpendag met de tulpen op de Dam en vrijdag was in Wervershoof de kick off van het tulpenbeoordelingsseizoen.

In de Schoof stonden tien potten met tulpen gereed die beoordeeld mochten worden. 's Middags waren deze al door de jury gekeurd, waarna het in de avond de beurt was aan de deelnemers om de potten te keuren. Het doel is om de jury zo dicht mogelijk te benaderen en dus zo min mogelijk strafpunten te behalen. De eerste keuring deden 75 deelnemers een poging.

Ronald Mes en Bert Kuin uit de A-groep waren deze eerste avond de beste keurders. Zij haalden met 12,5 strafpunten de taart binnen. Ronald, de zilveren tulp-winnaar van 2019, liet zich hiermee gelijk weer aan de concurrentie zien. Duidelijk is dat hij ook dit jaar weer van plan is de zilveren tulp te winnen.
Bij de B-groep ging Niels Kreuk er met de winst vandoor en Thomas Koomen behaalde in de C-groep de overwinning. Bij de jeugd was een mooie grote opkomst. Sjors Mes was de beste met slechts 14 strafpunten.

Alle winnaars kregen een slagroomtaart en de nummers 2 een amaryllis. Het juryrapport en de laatste nieuwsitems zijn te vinden op www.tulpenbeoordeling.nl.

Vrijdag 24 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats met daarbij ook de soortenkennis. De organisatie hoopt nieuwe deelnemers te verwelkomen die willen ervaren hoe leuk het is om tulpen te keuren. Meedoen kost één euro. Maak kans op een slagroomtaart of een amaryllis in pot.

Meer berichten