Bewaak de computer goed tegen criminelen met een firewall.
Bewaak de computer goed tegen criminelen met een firewall. ((Foto: aangeleverd))

Presentatie over Cybercrime in OVW Café in Wervershoof

WERVERSHOOF - Veilig ondernemen op de digitale snelweg, hoe doet men dat? Veiligheid is doorgaans niet de 'core business' van de meeste ondernemers en toch hebben zij ermee te maken. Zeker in de huidige tijd van digitalisering.

Een cybercrime expert van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing vertelt 6 februari over de risico's en oplossingen. Er is veel wat men zelf kan doen.

Veilig ondernemen is actueel. Nieuwe wetten zoals de AVG verplichten de bedrijven en verenigingen eens kritisch naar eigen regels te kijken. In de huidige digitale wereld is cybercrime een groeiend probleem. Handige hackers sluipen de online omgeving van bedrijven binnen via internetsites, apps en mailverkeer. Deze cybercriminelen worden mede door het gebruik van geavanceerde software steeds professioneler. Ze gaan bovendien steeds gewiekster te werk. Nemen de tijd om via social engineering de werkwijze van het bedrijf te leren kennen en na te maken. Zo benaderen zij klanten of leveranciers op herkenbare wijze. Een valkuil waar we gemakkelijk in blijken te trappen.

Mens en middelen

Om ondernemers te ondersteunen biedt het RPC preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen. Daarin worden de middelen, apparaten en automatisering, onder de loep genomen, maar ook de factor mens. Want naast het beveiligen van automatiseringsprocessen is het menselijk handelen minstens zo belangrijk. Medewerkers zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de manieren waarop cybercrime plaatsvindt en hoe ze daarop kunnen anticiperen. RPC draagt bij aan bewustwording.

De Ondernemersvereniging van Wervershoof biedt een podium aan de specialisten van RPCNH om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden. De praktische tips die zij geven zijn direct inzetbaar.

De presentatie begint om 18.00 uur in 't Fortuin, aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Wie geen lid van de ondernemersvereniging is, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunnen deelnemers genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Meer informatie is te vinden op www.ovw.nl.

Meer berichten