Keuren is een serieuze zaak.
Keuren is een serieuze zaak. ((Foto: aangeleverd))

Bakker wint in recordtempo tweede tulpenkeuring Wervershoof

WERVERSHOOF - Met een grote opkomst tijdens de tweede tulpenkeuring in Wervershoof was er weer sprake van een geslaagde avond. Ruim negentig deelnemers mochten zich buigen over tien potten met tulpen.

De potten die gekeurd werden waren onder andere Crossfire, Columbus, Icoon en Mellflower. Deze waren mooi geprepareerd en zorgden ervoor dat de keurders hun hoofd konden breken over de poot, het blad, de bloem en de stand van het geheel.

Paul Bakker had deze keuring niet zoveel tijd, maar in recordtempo wist hij toch de beste score neer te zetten. Met 11 strafpunten ging Paul er vandoor met de slagroomtaart. In de B-groep pakte Henny Stroet met 16,5 strafpunten de winst. In de C-groep en bij de junioren wonnen net als vorige week Thomas Koomen en Sjors Mes.

Ook de soortenkennis stond deze avond op het programma. Er stonden 40 verschillende soorten tulpen waarvan de namen geraden moesten worden. Gemiddeld raadden de deelnemers 17 van de 40 tulpennamen goed. De exacte uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekend gemaakt.

A-groep: 1. Paul Bakker - 11 strafpunten, 2. Mattie Obdam - 11,5 strafpunten en 3. Adam Pyta - 12,5 strafpunten.

B-groep: 1. Henny Stroet - 16,5 strafpunten, 2. Roel Kaagman - 18 strafpunten en 3. Martin Stoet - 18,5 strafpunten.

C-groep: 1. Thomas Koomen - 24 strafpunten, 2. Bart Ruiter - 24,5 strafpunten en 3. Deborah Bakker - 25,5 strafpunten.

Junioren: 1. Sjors Mes - 17 strafpunten, 2. Lars Mes - 17,5 strafpunten en 3. Rosanne Haakman - 18 strafpunten.

De volgende keuring vindt vrijdag 31 januari plaats. U kunt daarbij nog steeds kans maken op de eindoverwinning, ook als u de eerste twee keuringen gemist heeft. De beste drie keuringen tellen namelijk mee voor het eindklassement.

Hopelijk zien we u vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de derde keuring!

www.tulpenbeoordeling.nl

Meer berichten