Deelnemers van MirandaMania spinnen zich in het zweet voor diverse goede doelen.
Deelnemers van MirandaMania spinnen zich in het zweet voor diverse goede doelen. ((Foto: William Ippel))

Deelnemers MirandaMania spinnen voor goede doelen

MEDEMBLIK - De stichting MirandaMania verzorgt zaterdag 14 maart voor de tiende keer een vier uur durende spinningmarathon voor de strijd tegen kanker.

Velen hebben wel een kennis, vriend of een familielid die op dit moment aan het strijden is tegen kanker, de strijd verloor of juist overwonnen heeft deze vreselijke ziekte. De lokale jeugd trapt vrijdag 13 maart het evenement af. Zij zamelen, in samenwerking met hun scholen, zoveel mogelijk geld in voor het goede doel. "Prachtig om te zien hoe fanatiek zij hiermee bezig zijn", laat Roel Braaksma van MirandaMania weten.

Het grote geweldig barst zaterdag 14 maart om 12.00 uur los. Ongeveer 150 spinners trotseren de vier uur durende spinningmarathon. Ook zij zamelen zoveel mogelijk geld in voor de diverse goede doelen. Medewerkers van bedrijven, vrienden en individuele fietsers gaan dan van start en genieten van een wervelende show, verzorgd door PSL licht en geluid, onder bezielende leiding van Pieter Ratten.

Nog enkele fietsen zijn beschikbaar. Opgeven kan via www.mirandamania.nl. Voor wie fiets jij?

Muziekfestival

Sporthal de Muiter wordt omgetoverd tot een ware muziektempel. Na de marathon vindt vanaf 20.30 uur het welbekende muziekfestival plaats. De entree is weer gratis. "Er wordt al gesproken over een tweede draverijfeestje", lacht Roel. "Dit evenement mag niemand missen. 8 PM, Phoenix, Moers, DR. Groove en een special act zetten de Muiter op zijn kop. Zij spelen geheel belangeloos deze avond en hebben er zin in om jullie ook dit jaar weer te vermaken."

Meer berichten