Nico Boots is driebanden kampioen in Wognum.
Nico Boots is driebanden kampioen in Wognum. ((Foto: aangeleverd))

Nico Boots kampioen Wognums driebandentoernooi

WOGNUM - Wat op 9 december begon als eerste partij van het Wognummer driebandenkampioenschap, was ook de laatste, de finalepartij. Het 49e toernooi, dat de naam draagt van de grote animator en veel te vroeg overleden Wil Kuip, kreeg hierdoor wel een zeer verdiende en sterke winnaar. Nico, oftewel zoals hij door een ieder wordt genoemd 'Bas' Boots, door in een prachtige finalepartij oud winnaar Fred Stam te kloppen.

Dit toernooi startte begin december met 126 inschrijvingen in 16 poules. Daarvan gaan de bovenste twee biljarters door naar de finaledag met 32 spelers, die altijd omstreeks half februari verspeeld wordt. Deze keer was de entourage weer als vanouds met vijf biljarts, waardoor een echte biljartarena ontstond. Uitstekend verzorgd door het Wil Kuip comité, in samenwerking met Ron en Annemarie Stam.

De vijftigste editie vindt volgend jaar plaats. Volgens voorzitter Nico Rood van het comité wordt dat een mooi spektakel met onder andere driebandendemonstraties van topspelers uit de regio.

Eindstand: 1. Nico Boots, 2. Fred Stam, 3. Siem van de Gracht en 4. Ad Hoogewerf.

Meer berichten