Schaatstraining in de zomer bij STG Koggenland

Algemeen
In de zomer trainen voor de winter.
In de zomer trainen voor de winter. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Schaatstraining in de zomer? Dat kan voor jong en oud bij STG Koggenland in Medemblik.

STG Koggenland is een schaatstrainingsgroep in West-Friesland, die niet alleen in de winter schaats- en shorttracktrainingen verzorgd, maar ook in de zomerperiode. Als een leerling de beginselen van het schaatsen of skeeleren heeft geleerd, dan kan die op de baan het hele jaar door de schaatstechniek verder ontwikkelen.

Wie komende winter ook met veel plezier het ijs op wil, pootje over leren schaatsen, snel starten, rondetijden verbeteren of gewoon technisch, gezellige rondjes rijden? Kom dan alvast in de zomer bij STG Koggenland trainen!

In de zomer komen in de diverse trainingen onder meer aan bod: werken aan coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Voor alle leeftijden elke woensdag landtraining op ijsbaan De Sluisven in Nibbixwoud van 19.00 tot 20.00 uur. De groep tot en met 12 jaar en 13+ traint apart, maar op het complex zijn meerdere trainers aanwezig. Uiteraard alle regels gehanteerd die op dit moment gelden vanuit de overheid en het NOC NSF/KNSB.

De junioren 14+ trainen doen donderdag aan krachttraining tussen 18.00 en 19.00 uur en junioren 13+ hebben vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur schaatsskeelertraining in Medemblik.

Als de coronaregels het toelaten dan krijgen junioren 13+ maandag tussen 19.00 en 21.00 uur fietstraining vanaf Lambertschaag en voor pupillen op vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur vanaf de wielerbaan in Hoorn.

Wie het leuk lijkt om in een enthousiaste groep met veel plezier de schaatstechniek te verbeteren, kan zich aanmelden voor een proefles via ledenadmin@stgkoggenland.nl.

Meer informatie? Dat kan via info@stgkoggenland.nl of ga naar www.stgkoggenland.nl..