Theaterkerk Hemels in Twisk heeft er zin in

Algemeen
Zondag 7 juni staat het Theatercafé op het programma in Theaterkerk Hemels.
Zondag 7 juni staat het Theatercafé op het programma in Theaterkerk Hemels. (Foto: aangeleverd)

TWISK - Als het moois dat niet door ging - Skotwal, Alex Roeka, Jeroen Zijlstra, het Wouter Bekkering Quintet - gaat Theaterkerk Hemels in Twisk natuurlijk inhalen, samen met het publiek. Hopelijk vanaf september.

Al is het nog wel een puzzel hoe dat concreet vormgegeven wordt. Een volle zaal zal nog niet binnen de regels passen, en met de anderhalve-meter-maatstaf lukt het met passen en meten om ongeveer zestig man publiek te laten genieten van een concert. Maar met zo weinig tickets kan de theaterkerk echt niet meer dit soort artiesten binnen halen! En dat blijft natuurlijk wel de ambitie. Dus wordt gevraagd of artiesten twee concerten achter elkaar kunnen spelen. En Theaterkerk Hemels gaat op zoek naar subsidie of sponsors.

Andere logistieke kwelling is het drankje in de pauze. Tickets inclusief drankje, en dat bij binnenkomst meenemen naar de gereserveerde plek ligt wel voor de hand. En dan bijvoorbeeld extra drankjes tijdens de pauze of na afloop bestellen per hippe bar-app. Waarna de consumpties op gepaste afstand aangereikt worden.

Het programma 2020-2021 is klaar, maar stamt uit de pré-coronatijd. Of de theaters honderd personen mogen ontvangen is nog afwachten en of er nieuwe afspraken met de musici gemaakt kunnen worden (aangepast uitkoopbedrag of twee keer spelen): idem dito. Theaterkerk Hemels gaat ervan uit dat het wel gaat lukken op de één of andere manier.

Herdenken van geliefden

Ander nieuws: concertpianiste Marlies du Mosch heeft onlangs een voorproefje van haar nieuwe cd opgenomen in Hemels. Zie https://youtu.be/e8UWUJfVNbs . Tijdens Allerzielen (‘s avonds) op 31 oktober speelt zij in Hemels. Een avond die in het teken van herdenken van geliefden staat. Publiek kan luisteren naar haar mooie pianospel, kaarsen branden en ondertussen mooie gedichten lezen over sterven, de dood, herinneren en verlangen.

Theatercafé

Wat wel zeker is: zondag 7 juni gaat dr. Bebob als vanouds mooie jazz en soul draaien tijdens het Theatercafé. Van 15.00 tot 18.00 uur. Kom luisteren naar Wouter Bekkering (sax), Frans Groen (bas) en René Smit (drums). En natuurlijk zijn er de bekende drinks & bites. Er mogen maximaal dertig mensen in de zaal, dus reserveren vooraf is noodzakelijk. Reserveren kan voor één, twee of drie uur (gratis): https://theaterkerkhemels.nl/agenda/

Op zoek naar een mooie sfeervolle ruimte voor een vergadering, cursus of een teamsessie? Ook dat kan in Hemels. Meer informatie: www.theaterkerkhemels.nl. Kijk ook op Facebook en Twitter.