Kaarten reserveren van Stoommachinemuseum in Medemblik

Algemeen
De expositie in het Stoommachinemuseum laat de ontwikkeling van stoom zien.
De expositie in het Stoommachinemuseum laat de ontwikkeling van stoom zien. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachinemuseum is weer open voor bezoekers. Om verblijf veilig en verantwoord te laten verlopen, heeft het museum passende maatregelen getroffen en zijner extra huisregels opgesteld. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging.

Directeur Harry de Bles: "Onze medewerkers kijken er reikhalzend naar uit onze bezoekers weer welkom te heten. Er is hard gewerkt om alles gereed te maken voor de heropening, zoals het aanbrengen van 1.5 meter-bewegwijzering en e-ticketing. Bezoekers kunnen uitsluitend online tickets met tijdblokken kopen. In het hele museum is door middel van vloerstickers een route aangebracht. Om de aandacht voor de 1,5 meter afstand te benadrukken, zijn herinneringsstickers aangebracht en wordt de maximale capaciteit per ruimte aangegeven. Zowel voor bezoekers als medewerkers zijn extra hygiënevoorzieningen aangebracht en staan op strategische plekken dispensers om de handen te desinfecteren.

In het Stoommachinemuseum stapt een bezoeker in de fascinerende wereld van stoom en ontdekt wat water en vuur teweeg brengen. Oog in oog staan met de grootste verzameling nog werkende stoommachines in Nederland. Zonder de uitvinding van de stoommachine begin achttiende eeuw was de Industriële Revolutie niet mogelijk. Tientallen (bewegende) stoommodellen laten zien hoe de doorbraak van stoom in de tweede helft negentiende eeuw in Nederland goed op gang kwam. De expositie omvat vele topstukken uit de museumcollectie.

Bezoek het Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Graag van tevoren reserveren via www.stoommachinemuseum.nl.