Lionsclub schenkt cheque aan kledingbank Medemblik

Algemeen
De kledingbank is er voor mensen met een kleine knip.
De kledingbank is er voor mensen met een kleine knip. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Om het dertigjarig jubileum van Lionsclub Opmeer-Medemblik niet helemaal in stilte voorbij te laten gaan is op 17 juni een jubileumgeschenk, ter waarde van 500 euro, aangeboden aan stichting Kledingbank De Drie Musketiers in Medemblik.

Vanwege het corornavirus ging de geplande feestavond van de Lionsclub op 14 juni niet door. Wanneer het weer mogelijk is, wordt het jubileum alsnog op grootse wijze gevierd.

Jan van Vliet ontving namens de Kledingbank het jubileumgeschenk van de Lionsclub. Het geld is bestemd voor kinderkleding. De Kledingbank startte in 2013 en was door de coronacrisis drie maanden gesloten. Inmiddels staan de deuren voor zo'n 325 vaste klanten weer open. Per jaar verkoopt de Kledingbank tienduizenden kledingstukken. Naast een kledinginzameling wordt ook kleding aangekocht van onder andere modewinkelketens, als het modeseizoen is afgelopen en winkels hun rekken weer vullen met de nieuwste mode.

Met de cheque van de Lionsclub wordt met name kinderkleding uit het afgelopen seizoen gekocht. Volgens van Vliet zijn blouses, in allerlei variaties het meest geliefde kledingstuk.

Stichting Kledingbank De Drie Musketiers is een burgerinitiatief en is actief in Medemblik en omstreken en wordt volledig door vrijwilligers gerund. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens zeer welkom. Mensen met een kleine beurs kunnen bij de Kledingbank kleding krijgen zonder dat er geld aan te pas komt. Nadat gekeken is of iemand aan de voorwaarden voldoet om klant te worden, ontvangt die een aantal punten per gezinslid per maand om kleding te kopen. Zo kost een broek bijvoorbeeld twee punten.

De Kledingbank ontvangt geen enkele subsidie en is dus volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, serviceclubs en sponsoring door bedrijven. Zo hebben diverse bedrijven in de omgeving van de Kledingbank kosteloos ruimte beschikbaar gesteld voor opslag van kleding. Kleding die in de winkel niet meer verkoopbaar is, wordt uiteindelijk verkocht aan een kledingopkoper c.q. een voddenboer.

De Kledingbank kreeg een cheque van 500 euro.
De vrijwilligers van de Kledingbank in Medemblik.