Afscheid groep 8 Jozefschool Medemblik

Algemeen
De eindmusical van groep 8 van de Jozefschool in Medemblik.
De eindmusical van groep 8 van de Jozefschool in Medemblik. (Foto: William Ippel Andersbelicht.com)

MEDEMBLIK - Voor alle kinderen van de basisschool was het een gekke periode. Een tijdlang hebben ook alle leerlingen van de Jozefschool thuis gewerkt.

Voor groep 8 was het ook niet zo leuk: het kamp naar Texel ging niet door en wat doen we met de musical? Gelukkig waren de rollen snel verdeeld en konden de kids hun teksten wel oefenen. Dat deden ze ook met veel plezier. Toen mocht eerst de helft van de groep naar school en later de hele groep. De leerlingen oefenden in de speelzaal. Daar stond ook het podium en het decor. De bedoeling was om een film van de musical te maken en deze te vertonen voor de ouders. Het ging allemaal even anders. We hadden al contact gehad met Emma van kasteel Radboud. De bedoeling was om daar op te treden voor de ouders. Door de corona werd het spannend of dat zou mogen of niet.

Het mocht wel, maar dan drie keer. De generale repetitie was nog in de speelzaal. Daar mochten ook de oudere broers en zussen van de kinderen komen.

Het hele podium en alle decorstukken werden vanuit de Jozefschool naar het kasteel gesjouwd. Daar werd alles weer opgebouwd. Er werd ook professioneel licht en geluid ingehuurd.

Het kasteel werd omgetoverd in een echte jungle. De ouders werden in drie groepen uitgenodigd in het kasteel. Daar kregen ze de musical live te zien. Het waren drie prachtige optredens. Natuurlijk bedankt het Jozefschoolteam Emma nogmaals voor de goede zorgen.

Ook mocht groep 8 nog een nachtje op school slapen. Toch nog een beetje kamp. Het was erg gezellig en natuurlijk werd er niet veel geslapen. ‘s Morgens ontbeet iedereen lekker op de boerderij van de familie den Hartog.

Kortom: een afscheid, passend bij de 33 kanjers van groep 8.