Voetbalvereniging Opperdoes viert jubileum

Algemeen
Voetbalvereniging Opperdoes heeft spelers en vrijwilligers nodig. Meld je aan!
Voetbalvereniging Opperdoes heeft spelers en vrijwilligers nodig. Meld je aan! (Foto: Pixabay)

OPPERDOES - Voetbalvereniging Opperdoes bestaat zeventig jaar. Op 7 juli 1950 zag de vereniging het levenslicht. Wie kan zich bedenken dat er voor die tijd géén voetbalclub in het dorp was? Wie op zaterdag wilde voetballen, moest naar DEK in Medemblik.

In de afgelopen zeven decennia heeft de club een niet meer weg te denken plaats verworven in het dorp. In die periode zijn mooie successen gevierd en ongetwijfeld heroïsche nederlagen geleden. Van titels in de jongste jeugd met limonade en patat na afloop, tot kampioenswedstrijden met wel duizend toeschouwers bij het eerste elftal. En natuurlijk het niet meer weg te denken Stratentoernooi.

Los van het sportieve aspect dient de vereniging ook een sociaal doel: de voetbalclub als ontmoetingsplek. Waar iedereen bij elkaar komt voor vermaak, een praatje en een kop koffie in de kantine. Niet zelden ontstaan vanuit de vereniging mooie vriendschappen. Zowel binnen- als buiten het veld, tussen spelers, ouders, vrijwilligers.

Dat sociale doel houdt de vereniging ook de komende jaren in stand. Maar daar is hulp bij nodig. Het wordt steeds lastiger om iedereen te laten voetballen op zijn of haar eigen niveau. In de jeugdteams zijn al banden met Twisk, om alle leden te laten voetballen. Ook uitgevlogen dorpelingen voetballen nog steeds elke zaterdag met hun vrienden. De spoeling is niet breed .

Ook buiten het veld is de inzet van een ieder van cruciaal belang. Tijdens de klussendag - 13 juni - werd veel werk verzet. Maar elke week zijn vrijwilligers nodig om de club draaiende te houden. Bijvoorbeeld aan kantinemedewerkers, schoonmakers, scheidsrechters, coaches en een secretaris. Penningmeester Kees Zwaan is afgelopen week na 24 jaar afgezwaaid en een opvolger heeft zich nog niet aangediend.

Vrijwilliger worden of meespelen in een team? Aanmelden kan via www.vvopperdoes.nl/contact