Goede race voor motorcoureur Nick Vlaar uit Obdam

Algemeen
Nick Vlaar blijft zijn opponenten voor in de bocht.
Nick Vlaar blijft zijn opponenten voor in de bocht. (Foto: Erik de Ruijter)

OBDAM - Motorcoureur Nick Vlaar (21) stond afgelopen weekend net naast podium in ONK SuperCup 1000. Na een goede race eindigde hij op een mooie vierde plaats.

Na een natte vrijdagtraining en een kwalificatie onder wisselende omstandigheden was Nick klaar voor zijn debuut in de ONK SuperCup 1000. Hij startte vanaf de zevende positie op een droge baan. "Ik ging direct vol aan de bak", laat de motorcoureur weten. "Ik had een uitstekende start, meteen drie plaatsen winst en dook als vierde de eerste bocht in. Met een sterke beginfase van de race en verschillende inhaalacties pakte ik zelfs na een aantal bochten de koppositie. Dit kon ik de eerste ronden volhouden, toen de Oekraïner Ilya Mikhalchik, tweevoudig IDM-kampioen, mij weer voorbijkwam."

In ronde twee en drie werd de Obdammer op zijn plaats gezet door de rijders met meer ervaring of meer voorbereidingstijd en belandde op de zesde positie. Volgen lukte niet en er ontstond een klein gat. "In de laatste rondes zette ik aan en liep enorm in op de tweevoudig Nederlands kampioen Nigel Walraven. Ik reed als vijfde over de finishlijn. De winnaar van de wedstrijd deed niet mee voor de punten en hierdoor schoof ik op naar de vierde positie. Het lukte mij een aantal snelle en ervaren 1000cc rijders achter mij te houden."

Voor Nick staat zaterdag 18 juli een dubbele race voor de OW-cup op het programma op het circuit van Assen (nog altijd zonder publiek). Vrijdag trainen.