Zonnebloem weer actief in Medemblik, Onderdijk en Wervershoof

Algemeen
Vrijwilligers pakken de kop en schotels met lekkers in.
Vrijwilligers pakken de kop en schotels met lekkers in. (Foto: aangeleverd)

De vrijwilligers van de Zonnebloem in Wervershoof, Onderdijk en Medemblik zaten de afgelopen maanden duimen draaiend thuis, omdat zij hun cliënten niet meer konden bezoeken. Ouderen moesten namelijk beschermd worden tegen besmetting van het coronavirus.

Veel vrijwilligers hadden het gevoel dat ze de ouderen in de steek lieten in een tijd dat zij het zo erg nodig hebben. De maatregelen van het kabinet zijn versoepeld en dit betekent dat veel ouderen de komende tijd weer een bezoekje mogen verwachten. Vooraf is er contact om te polsen of dat kan.

Veel uitjes van De Zonnebloem zijn afgelast en hoe alles vanaf oktober verloopt is nog onzeker.

Om te laten weten dat De Zonnebloem wel aan de ouderen denkt zijn de afgelopen week door een aantal vrijwilligers kop en schotels gevuld met lekkere chocolade en daarna vrolijk versierd ingepakt. Die worden bij de cliënten van de Zonnebloem rondgebracht.

Om dit alles financieel mogelijk te maken worden Zonnebloemloten deze maand deur-aan-deur verkocht. Hiermee zijn prachtige prijzen te winnen. Maar wat vooral telt is dat de opbrengst van deze loten wordt besteed om leuke dagjes uit voor de ouderen te organiseren. De Zonnebloem vindt dat iedereen erbij hoort en er niemand aan de kant mag blijven staan.