Lezing Dood? Niks hoor, je bent er nog gewoon in Hoogwoud

Algemeen
Belangstellenden zijn welkom bij de lezing van Hélène van Beusekom-Wijs in Hoogwoud.
Belangstellenden zijn welkom bij de lezing van Hélène van Beusekom-Wijs in Hoogwoud. (Foto: Theo Annes)

Hélène van Beusekom-Wijs (77) geeft elke woensdag, tot en met 2 september, van 19.30 tot 21.30 uur een lezing in De Kapberg in de museumboerderij aan de Koningspade 31 in Hoogwoud. De titel klinkt sommige mensen misschien vreemd in de oren, maar het is goed om open te staan voor dingen waar men soms geen weet van heeft.

"Voor mij is de tijd is gekomen om de lezingen weer te starten", laat Hélène weten. "De titel is Dood? Niks hoor, je bent er nog gewoon. Dit klinkt misschien als een sprookje, maar het is waarheid voor mij. Waarom? Dat wil ik graag vertellen."

Hélène gaf 22 januari jl. ook een lezing en die ging over het toeval in het leven. "Toeval is niet zomaar wat, maar het valt iemand echt toe. Die lezing werd boven verwachting goed bezocht. Ik merk dat er een groeiende belangstelling is voor het bovennatuurlijke. En dat is goed, want dat hebben we nodig. Voordat ik mijn tweede lezing kon geven, 18 maart, werd alles door het coronavirus platgelegd."

Materie

De Hoogwoudse is al vanaf haar 42e jaar, na haar scheiding, zich aan het verdiepen in deze materie door middel van lezingen, medium-avonden, maar vooral boeken lezen over spirituele zaken. "Daar ben ik heel wijs door geworden. Ik weet er nu veel van en ik wil dat delen met mensen die daar belangstelling voor hebben. Ik had een buurman die vertelde over zijn bijna-doodervaring. Dat vond ik heel interessant en las vele beschrijvingen van anderen. Ik ben er vast van overtuigd dat er meer is dan wij hier op aarde zien."

Mens en dier

Hélène zet zich graag in voor mens en dier. "Ik werk graag voor goede doelen, zoals de Bonte Piet in Midwoud, Paard in Nood in Spanje en verdere zaken die hulp nodig hebben. Ook leid ik mensen rond bij Museumboerderij West-Frisia. Omdat ik daarmee ben begonnen, gaf dat mij de kracht om te spreken in het openbaar en deze lezingen te houden. Alsof ik geleid werd om dit te gaan doen. Toeval? Nee, het heeft zo moeten zijn."

Wijze ziel

Voor Hélène is één ding duidelijk. Mensen zijn hier op aarde om goed te doen en dat kan alleen als ze hebben geleerd uit vorige levens. "Personen handelen naar het niveau waarop ze hebben geleefd. Als iemand veel heeft meegemaakt ontstaat er onderling begrip. De ziel wordt steeds wijzer."

Spirituele vereniging

In Hoogwoud is geen spirituele vereniging op dit moment. "Die was er wel. De zussen Groenewoud hielden zich daarmee bezig, maar zijn gestopt. Maar ik houd me momenteel alleen bezig met mijn lezingen. Ik voel een sterke drang om erover te vertellen, zodat niemand bang hoeft te zijn om dood te gaan. Het is tijd om daar met iedereen open over te praten, omdat het ons eeuwen is onthouden of slechts versluierd onthuld."

Lezing

Belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij Helene's lezing. Het is wel belangrijk om zich van tevoren te melden via 0226-351885. Hélène wil graag de coronamaatregelen naleven en niet meer dan tien personen per keer ontvangen, zodat de gezondheid van de aanwezigen niet in gevaar wordt gebracht. "Kom voor 19.30 uur in verband met een korte geleide meditatie. Wie een mondkapje wil dragen en er geen eentje heeft; geen probleem. De mondkapjes zijn te koop voor een euro en met de hand gemaakt. Ik vraag wel 5 euro entree en dan krijgen bezoekers een lekker kopje koffie of thee.

Voor meer informatie en aanmelden, bel Hélène op bovenstaand telefoonnummer.