De Bonte Piet in Midwoud verrast met donatie

Algemeen
De vrijwilligers waren sprakeloos toen zij de cheque kregen.
De vrijwilligers waren sprakeloos toen zij de cheque kregen. (Foto: aangeleverd)

Voor Vogel- en dierenopvang De Bonte Piet in het Noord-Hollandse Midwoud kon de donderdag niet beter beginnen. DierenLot kwam, als grote verrassing, een cheque aanbieden van 31.130 euro. Deze bijdrage wordt gedaan uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds.

Veel dierenhulporganisaties zijn voor de verzorging van de dieren volledig afhankelijk van de steun van het publiek. En dat lukt vaak aardig. Voor noodzakelijke aanpassingen en verbouwingen is dan helaas geen geld meer. Maar deze verbouwingen zijn wel in het belang van de dieren en van de vele vrijwilligers. DierenLot is blij dat ze dan een handje kunnen helpen. Met deze bijdrage kunnen niet alleen de dierverblijven vernieuwd worden, er kan een nieuwe voerkeuken gemaakt worden, waardoor het voedsel beter opgeslagen kan worden en de septic tank kan vervangen worden.

De verrassing was groot bij het bestuur en de vrijwilligers! Wouter Koks, voorzitter van De Bonte Piet: “Wij werden inderdaad overweldigd door deze enorme gift. Wij hebben al een tijdje een aantal projecten op de plank staan, zoals het verbeteren van enkele dierverblijven, de voerkeuken en vervanging van de septictank. Deze plannen bleven ‘hangen’ omdat door de corona-crisis onze klusgroep de uitvoering niet ter hand kon nemen. Er dreigde een stevige vertraging te ontstaan. Wij kwamen tot de conclusie dat we de projecten niet in eigen beheer konden uitvoeren en hebben de afgelopen zomer de plannen uitgebreid met de benodigde manuren. We kwamen ruim 30.000 euro tekort. We hebben regelmatig contact met DierenLot en delen onze uitdagingen. Een delegatie van de stichting kwam 10 september bij ons op bezoek voor een nadere kennismaking en een rondleiding. Dit bleek niet het enige doel van hun komst te zijn. We werden verrast met een Droomcheque die de extra kosten voor de uitvoering van onze projecten volledig dekt!. Een complete verrassing!. De offerte aanvragen lopen inmiddels!

De in maart jl. overleden Maarten Stoopendaal is een van de oprichters van Stichting DierenLot. In november 2019 is het Maarten Stoopendaal Droomfonds opgericht om juist grote aanvragen mogelijk te maken en de dierenhulporganisaties echt verder te helpen.

Vrijwilliger worden bij de Bonte Piet? Kijk op www.debontepiet.com voor meer informatie.