Ben jij lang? Extra lange overhemden bieden de oplossing

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wanneer je lang bent, kan het moeilijk zijn om een geschikt overhemd te vinden. De standaard overhemd merken die je kunt kopen bij de grotere warenhuizen van Nederland of vele online webshops hebben vaak overhemden met de standaard mouwlengte. Wanneer je rond de 1.85 of groter bent, wordt het lastig. Voor deze lange mannen is het niet altijd gemakkelijk om dat ene shirt te vinden dat perfect past met de juiste lengte. Het overhemd dient goed te zitten op de schouders en mouwen moeten net iets over de polsen vallen. Verder moet het overhemd lang genoeg zijn, zodat het shirt fijn in de broek blijft zitten.

Voor lange mannen zijn lengtemaat overhemden vaak dé oplossing. Zo zijn er bijvoorbeeld overhemden met mouwlengte 7, alleen zijn die niet altijd even makkelijk te vinden. Benieuwd hoe je deze gemakkelijk kunt vinden? Lees dan snel verder. 

Wat betekent mouwlengte 7? 

De term mouwlengte 7 is afgeleid van de lengte van de mouw van het overhemd. Normale overhemden hebben de standaard mouwlengte. Dat wil zeggen dat de lengte van de mouw tussen de 64 en 68 centimeter bedraagt. Deze lengte wordt gemeten van de rand van de schouder tot aan de rand van de manchet. Een extra lang overhemd en daarmee een mouwlengte 7 overhemd heeft een mouwlengte van tenminste 70cm. Vandaar de 7 in de term mouwlengte 7. Toch hanteren merken niet een standaard mouwlengte bij mouwlengte 7 shirts. De mouwlengte kan variëren dus de 70 en 79,9 centimeter. We zien wel dat de meeste merken een gemiddelde mouwlengte van 72 centimeter hanteren. 

Mouwlengte 7 biedt de perfecte pasvorm

Heb je ook moeite om een overhemd te vinden dat perfect past? Vooral lange en slanke mannen hebben daar vaak problemen mee. Denk in dat geval eens aan een overhemd met lengtemaat, zoals een overhemd met mouwlengte 7

Als je als lange man een gewoon overhemd draagt, is de kans groot dat het overhemd niet mooi op de schouders valt, het te kort op de buik zit en dat de mouwen niet lang genoeg zijn. Dan zijn overhemden met mouwlengte 7 de oplossing. 

Waarom is dit een must voor de langere man? 

Het is pas fijn om een overhemd te dragen als het prettig en comfortabel zit. Het is niet omdat je wat langer bent, dat je moet inboeten in comfort. Want zeg nu zelf, je voelt je veel zelfzekerder en beter in je vel wanner je kleding perfect past, niet? Met een overhemd met mouwlengte 7 kunnen ook langere mannen stijlvol en zelfzeker een overhemd dragen. 

Wanneer lange mannen een normaal overhemd aantrekken, moeten ze constant de mouwen naar beneden trekken. Niet alleen enorm irritant, het verlaagt je zelfvertrouwen, maakt je onzeker bij presentaties en uiteindelijk zullen de korte mouwen zelfs een invloed hebben op je werkprestaties. 

Langer, maar niet breder

Mouwlengte7.com is een webshop speciaal voor lange mannen die een overhemd nodig hebben. Bij de overhemden wordt er niet alleen rekening gehouden met de mouwen, maar ook met de ruglengte van het shirt. Niets is vervelender dan een overhemd dat voortdurend uit de broek komt, maar met overhemden van mouwlengte 7 is dat probleem dus van de baan. Dankzij mouwlengte 7 draag je bovenkleding die langer is, maar niet breder. Ideaal dus voor de lange man. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)