Oudheidkundige Vereniging Medenblick start met bouw monument De Munt

Algemeen
Wie kent het oude monument niet? Het ging verloren door de iepziekte.
Wie kent het oude monument niet? Het ging verloren door de iepziekte. ((Foto: aangeleverd))

Oudheidkundige Vereniging Medenblick start binnenkort met de bouw van monument De Munt. Vanaf begin 2018 worden sponsors gevraagd om het monument te realiseren.

Het is een monument van het Munt slaan in Medemblik in de periode 1655 tot 1781. De bedoeling is dat op de plaats van de gestorven Muntenboom op de hoek Muntstraat, Breedstraat, Torenstraat, de schop in de grond gaat voor de fundering van het object. Het traject is wat langer geworden door onder meer het corona-virus. Eind september gaan de eerste werkzaamheden van start. Tijdens het proces moeten de werkzaamheden goed op elkaar worden afgestemd. De fundering moet droog genoeg zijn voor het verlijmen van de tegels. Het aanbrengen van hagen en bomen kan pas in oktober en niet in de zomer. Het najaar nadert snel, maar het streven van voltooiing in 2020 wordt gehaald.

Het bestuur van de OVM doet nog een beroep op allen die dit initiatief willen steunen. Velen hebben een financiële bijdrage gedoneerd en daar is ze dankbaar voor, maar het totale bedrag van 30.000 euro is nog niet gehaald. In kas ontbreekt nog 1.500 euro. Wie wil dat laatste steentje bijdragen? Stort op rekeningnummer NL77 ABNA 0586 845 100 ten name van Oudheidkundige Vereniging Medenblick ten bate van het Monument De Munt.