Gouden Nacht in Medemblik in het teken van herdenken

Algemeen
Beleef de Gouden nacht in de gemeente Medemblik.
Beleef de Gouden nacht in de gemeente Medemblik. ((Foto: aangeleverd))

MEDEMBLIK - De Gouden Nacht zaterdag 31 oktober staat dit jaar in het teken van herdenken. In een gloedvol verlicht Medemblik organiseren de culturele organisaties activiteiten waarbij herinneringen worden opgehaald, Medemblikse helden worden herdacht en bijzondere gebeurtenissen worden herbeleefd. 

 De organisaties zijn erin geslaagd om, ondanks Covid-19, met veel zorgvuldigheid ook dit jaar een sfeervol en soms intiem programma samen te stellen met veel participatie van de eigen bewoners om nooit vertelde verhalen met elkaar te delen. De 75 jaar Vrijheid die dit jaar ook gevierd wordt, biedt een dankbare bron aan persoonlijke geschiedenissen over droppings, geheimagenten, neerstortende vliegtuigen en romances. De noodlottige schipbreuk van het beroemde Medemblikse fregat Huis te Warmelo uit een eerdere periode vormt de aanleiding voor een theatrale wandeling in Het Gouden Uur door Medemblik stad.

Verder is er in de omliggende dorpen ‘hemelse’ zang in Twisk, film en muziek in Midwoud, een verlichte begraafplaats in Wervershoof en sfeervolle programma’s in het Groene en Witte Kerkje in Benningbroek en Lambertschaag. En dat alles in een gloedvol decor van verlichte panden.

Bezoekers kunnen op basis van een online reservering verschillende, gratis optredens en sfeervolle herdenkingsmomenten meemaken en zo hun eigen unieke programma samenstellen. De activiteiten vinden plaats in Benningbroek, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Twisk en Wervershoof.

Ga voor het hele programma naar www.goudennacht.nl.