Nacht van de Nacht dieren ontdekken

Nieuws
Welke dieren ontdek je tijdens de Nacht van de Nacht?
Welke dieren ontdek je tijdens de Nacht van de Nacht? Foto: Stockfoto

‘s Nachts slapen de dagdieren en heersen de nachtdieren. Onder een plafond van fonkelende sterren verschijnen dieren die in het donker op hun best zijn, zoals fladderende nachtvlinders, scharrelende egels en geruisloze vleermuizen. Normaal gesproken blijft dit alles voor ons mensen verborgen, maar zaterdag 24 oktober komt daar voor heel even verandering in.

Het is die dag de Nacht van de Nacht, een landelijk evenement dat in het teken staat van nacht, donkerte en lichtvervuiling en waar ook IVN West-Friesland aan meedoet. 

Egboetswater

Als de zon onder is gegaan, dan ondergaat de natuur een ware metamorfose. Onder begeleiding van een natuurgids kunnen geïnteresseerden die avond natuurgebied het Egboetswater verkennen, waarbij de nadruk ligt op de nachtelijke natuur. Vanaf 18.15 uur wordt er uitleg gegeven over wat er zoal leeft ‘s nachts en waar je op moet letten. Wist je bijvoorbeeld dat padden en salamanders vaak een voorkeur voor de nacht hebben? En dat je met speciale apparatuur ‘s nachts kunt speuren naar vleermuizen? 

Zaklamp mee tijdens Nacht van de Nacht

Deelname aan deze bijzondere avond kost 2 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis).Reserveren kan via r.de.graaf@ivn-westfriesland.nl. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar vanwege de corona maatregelen. Aangeraden wordt om warme kleding, goed schoeisel en een zaklamp mee te nemen. Locatie, Liederik 15 in Oostwoud, N240 afslag Hauwert.