Een speciale onderscheiding voor Opkikkerambassadeur Jack Koster

Algemeen
Jack zet zich als opkikker ambassadeur in voor Stichting Opkikker.
Jack zet zich als opkikker ambassadeur in voor Stichting Opkikker. (Foto: aangeleverd)

ZUIDERMEER - Jack Koster uit Zuidermeer is nog maar vier jaar oud en mocht afgelopen zaterdag 24 oktober al een speciale onderscheiding in ontvangst nemen. Deze krijgt hij vanwege zijn fantastische inzet voor zijn zieke lotgenoten! Omdat de geplande ceremonie, die Stichting Opkikker speciaal voor alle nieuwe ambassadeurs georganiseerd had, door de nieuwe Coronamaatregelen niet door kon gaan, werd deze ceremonie vanuit huis nagebootst.

Jack heeft in het verleden samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Jack zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt Jack ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Daarom mocht hij zaterdag 24 oktober de exclusieve Opkikkermedaille in ontvangst nemen.

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind en mogen dat inmiddels al 25 jaar doen. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek! Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden!

Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Dit evenement wordt door vele gezinnen gezien als een jaarlijks terugkerende Opkikkerdag. In verband met alle maatregelen rondom COVID-19 was Stichting Opkikker genoodzaakt om de Ambassadeursdagen dit jaar te annuleren. In plaats daarvan ontvingen alle 3000 ambassadeurs thuis een pakket, waarmee ze thuis zélf een Ambassadeursdag konden organiseren met het gezin.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.