Klachten? Laat u testen in de testunit Covid-19 in Andijk

Algemeen
Klachten? Laat u testen!
Klachten? Laat u testen! (Foto: Adobe Stock)

De testlocatie is gevestigd aan de Klamptweid 70 op parkeerterrein Sporthal De Klamp. Klachten? Neem contact op met de huisarts of maak een afspraak voor de teststraat met huisartsenpraktijk de Blokkendoos, tel. 0228-591269.

Vanaf half mei heeft huisartsenpraktijk de Blokkendoos een samenwerking met U-diagnostics om te testen op Covid-19. Zowel particulieren als ondernemers kunnen in Andijk zich op Covid-19 laten testen. Zonder doorverwijzing van de huisarts laten testen op Covid? Bijvoorbeeld voor mensen die op vakantie gaan of ondernemers die hun personeel willen laten testen. Dit kan ook in de testlocatie.

Wordt de test vergoed?

Klachten? Dan kan men een gratis PCR-test krijgen via een doorverwijzing van de huisarts. Deze PCR- test voor Covid-19 wordt dan bekostigd vanuit het OGZ Openbare Gezondheidszorgbudget. Geen klachten, maar iemand moet weten of reizen mogelijk is, een langer verblijf of werken in het bedrijf, dan komen de kosten voor een PCR-test voor eigen rekening. Dit is 100 euro voor wie zich alleen laat testen. Voor gezinnen of meerdere personen (collega’s of mensen die gezamenlijk reizen) die samen getest worden, geldt een tarief van 60 euro per persoon.