Zorgen over subsidie buitenzwembaden in gemeente Medemblik

Algemeen
Wordt er in de toekomst nog wel discozwemmen gehouden?
Wordt er in de toekomst nog wel discozwemmen gehouden? (Foto: archief Rodi Media)

Stichting Samenwerkende Zwembaden West-Friesland (SZWF) vindt dat als het nieuwe accommodatiebeleid van de gemeente Medemblik, dat er hoogstwaarschijnlijk gaat komen, ten koste gaat van de buitenzwembaden. Zullen zij in de toekomst nog bestaan?

De gemeente Medemblik vergadert donderdagavond 19 november over de subsidieregeling naar de buitenzwembaden in deze regio: ’t Ploetertje in Benningbroek, Het Zwembad in Midwoud, De Weid in Andijk, De Spetter in Abbekerk en Het Molenbad in Wognum. Aan de orde komt het lange termijn accommodatiebeleid van het college.

De gemeente Medemblik moet haar budget goed invullen, omdat deze kampt met een andere invulling van uitgaven onder meer vanwege corona. Waarschijnlijk zullen harde maatregelen nodig zijn en vele verenigingen zullen dat in de gemeente voelen, zo ook de buitenzwembaden.

De buitenzwembaden hebben ook veel te lijden gehad in coronatijd. Minder subsidie is een dubbele aderlating voor het voorbestaan van de baden.

Voor de lange termijn accommodatiebeleid heeft het college vier conceptscenario’s bedacht, in drie van de vier gevallen komt het niet ten goede aan de buitenzwembaden. Om zelf te baden in stand te houden is vrijwel een onmogelijke taak.

Niets is nog zeker, misschien dat er donderdag tijdens de vergadering knopen door worden gehakt.