Genomineerden van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020

Algemeen
De genomineerden.
De genomineerden. ((Foto: aangeleverd))

De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020 zijn bekend! Door de verscherpte coronamaatregelen is de stemmingsperiode en de bekendmaking van de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik uitgesteld naar 29 januari 2021. Maar medewerkers van Vrijwilligerspunt Westfriesland hebben de genomineerden namens de gemeente Medemblik wel alvast in het zonnetje gezet! 

Met een heerlijke taart, een grote bos bloemen en een videowenskaart van wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik verrasten medewerkers van Vrijwilligerspunt Westfriesland de genomineerden. Joset Fit: “Eigenlijk zou de bekendmaking van de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik op 13 november plaatsvinden. Maar vanwege COVID-19 is dit niet verantwoord. Gezondheid boven alles! Om de teleurstelling te verzachten vonden we daarom dat we de genomineerden toch alvast in het zonnetje moesten zetten. Ik ben dan ook heel blij dat we op een coronaproof-manier de genomineerden hebben kunnen feliciteren met een leuke attentie. Wij zijn als gemeente namelijk heel trots op onze vrijwilligers en dat laten we op deze manier extra blijken.”

Ook dit jaar viel het voor de onafhankelijke jury niet mee om een keuze te maken uit de aanmeldingen. Maar uiteindelijk lukte het om per categorie, Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie, de drie genomineerden te kiezen:

Jonge Vrijwilliger van het jaar

Noralhy Benjamins, voetbaltrainer en scheidsrechter bij vv MOC

Rianne Beekes, clubbegeleider sport en spel bij VrijetijdsbestedingNH, VrijwilligersNH

Aileen van Lieshout, dierenverzorgster bij De Bonte Piet

Vrijwilliger van het jaar

Zwantien Nijdam, baliemedewerkster en bezoekster cliënten bij Sorghvliet

Micheal Laan, voorzitter Sociaal Cultureel Centrum De Schoof

Andrea Stiene, secretariaat Stichting Zeldzame Bloedziekten

Vrijwilligersorganisatie

KNRM Station Medemblik

Home-Start/Humanitas

Stichting BON-theater

Van alle genomineerden zijn filmpjes gemaakt waarin zij meer vertellen over hun vrijwilligerswerk en organisatie. De filmpjes zijn te vinden op www.vrijwilligersprijsmedemblik.nl/genomineerden en op de YouTube-pagina van Vrijwilligerspunt; @vrijwilligerspuntwf

Bekendmaking winnaars

De bekendmaking van de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik zal plaatsvinden op vrijdag 29 januari 2021. Vanaf 15 januari 2021 kan iedereen online stemmen op zijn favoriete (jonge) vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie.