24 jarige Wognumse Elise in strijd voor Burgemeesterschap Opmeer!

Algemeen
Elise Salman wil jongste vrouwelijke burgemeester ooit worden!
Elise Salman wil jongste vrouwelijke burgemeester ooit worden! ((Foto: aangeleverd))

OPMEER - De video die Elise op haar sociaal media kanalen deelde, waarin zij haar vooraankondiging deed op de sollicitatie voor burgemeester van Opmeer, ging als een speer. Nog geen 24 uur later en de video was ruim 20.000 bekeken.

Ik word de jongste vrouwelijke burgemeester OOIT

Is hoe zij haar boodschap begint. De video is een reactie op een advertentie van de gemeente die ze in een plaatselijke krant voorbij zag komen. Ze laat de gemeente Opmeer hierbij weten dat ze haar sollicitatiebrief komende week in de bus kunnen verwachten. Niet nogmaals op zo een ludieke wijze. Maar hun aandacht heeft ze. Zelf de huidige burgmeester van Opmeer, GertJan Nijpels, heeft een reactie op haar LinkedIn profiel achter gelaten.

“Een functie als burgemeester is misschien veel te hoog gegrepen, maar het lijkt me een fantastische baan” zegt Elise in een interview met De Medemblikker. “Toch wilde ik deze gedachte doorbreken en het gewoon proberen. Het is natuurlijk niet gewoon om een vooraankondiging voor je sollicitatie naar burgemeester te doen. Over het algemeen zijn het wethouders of mensen uit de gemeenteraad die solliciteren, en deze sollicitaties worden geheim gehouden. Het is uiteraard niet goed voor je imago als je een sollicitatie openbaar maakt en de functie niet krijgt.” Gaat Elise verder. “Voor mij is alles nieuw, ik ga er vol voor en heb er ontzettend veel zin in.”

Dromen en plannen

Mocht ze nou wel uitgekozen worden dan zal er veel moeten veranderen in het leven van Elise. Momenteel woont Elise nog met een vriendin in een klein appartement in Amsterdam, waar heeft ze haar studie Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam heeft afgerond. Na haar bachelor begon ze aan een studie Rechten waarnaast ze werkzaam was als notarieel medewerker.

Terug naar WestFriesland

“Als burgemeester ben je wel verplicht in de gemeente te wonen waar je burgemeester bent. Dat is logisch, voor de betrokkenheid bij het gebied. Ik kom zelf uit Wognum en heb daar de eerste 20 jaar van mijn leven gewoond. Ik mag nu dan wel in Amsterdam wonen, ik heb altijd terug gewild naar West-Friesland.De ruimte en het dorpsgevoel trekken me. Dat mis ik in Amsterdam. Ik heb ook heimwee naar de West-Friese nuchterheid. Je kan het meisje uit het dorp halen, maar je kan het dorp niet uit het meisje halen.” geeft Elise aan.

Solliciteren

Maar first things first, solliciteren. Deze week is de vacature online gekomen en kan er gesolliciteerd worden. De komende dagen gaat Elise nog hard werken aan de sollicitatiebrief. Ze praat met mensen en heeft al aardig wat tips ontvangen. “Ik ga het op mijn eigen manier doen en zal bij mezelf blijven. Niet nogmaals met een video, deze keer krijgt de gemeente gewoon een brief.”

“Nadat de vacature is volgende week wordt open gesteld is er een reactietijd van drie a vier weken. Daarna hoop ik natuurlijk dat ik op gesprek mag komen. Mijn kansen kan ik lastig inschatten, al kan ik wel aangeven dat ik erg betrokken ben bij de gemeente, een goed spil zal zijn tussen ondernemers, de burgers en de politiek en ben daarnaast een geboren leider. Allemaal kwaliteiten die je als burgemeester nodig hebt.”

“Daarnaast zit het burgemeesterschap in het bloed. Mijn opa was acht jaar lang burgemeester van Wognum. Ik weet zeker dat mijn opa boven aan het lachen is om wat er nu gaande is” Eindigt Elise.

Rodi Media wenst Elise in ieder geval heel veel succes bij haar sollicitatie!

Afbeelding